Nieuws van LSP, een partij om de wereld te veranderen

Meeting in Gent. Marx’ Communistisch Manifest 175 jaar oud, maar nog steeds actueel

175 jaar geleden schreven Marx en Engels dit manifest als een gids tot actie. “Proletariërs aller landen verenigt u” werd het ordewoord bij de geboorte van de socialistische beweging. Het kapitalisme heerst nog steeds, maar gaat door een diepe crisis.

Daarom blijft het marxisme meer dan ooit actueel. Een socialistische wereld is nodig en mogelijk. Daarover organiseren we een gespreksavond. Wil je komen luisteren, actief worden en mee discussiëren over hoe we een socialistisch alternatief kunnen uitbouwen?

Welkom op dinsdag 28 maart om 19u30 in de Blandijn leslokaal 0.3

Sprekers:

  • Geert Cool – redacteur van de krant van LSP ‘de Linkse Socialist’ en oud-voorzitter ALS Gent
  • Franz Demets – in studententijd actief bij ALS Gent

Facebook-evenement

Lees het Communistisch Manifest online of bestel het via onze webwinkel

Meeting in Antwerpen. Niet ‘woke’, maar het stadsbestuur cancelt cultuur

Hoe hypocriet, na het schrappen van de projectsubsidies, jaren van besparingen op de cultuursector en het verbieden van een fototentoonstelling, durft ‘onze’ burgemeester Bart De Wever spreken op een meeting met als titel: “Hoe Woke onze cultuur vernietigt”. Het stadsbestuur en de Vlaamse regering vernietigen zelf onze cultuur. Dat werd pijnlijk duidelijk toen schepen van cultuur Nabilla AIt Daoud zelf niet met actievoerders uit de cultuursector durfde spreken na weken van acties.

Steeds meer (jonge) kunstenaars moeten de sector verlaten door een gebrek aan mogelijkheden. De Antwerpse stadsdichters zijn opgestapt nadat een gedicht over ons ongelijk onderwijs (bij de meest ongelijke van Europa) door het stadsbestuur ‘gecanceld’ werd. De N-VA kiest telkens voor elitaire cultuur die ze kan controleren, in plaats van een brede cultuur met debat en ruimte voor diversiteit. Terwijl steeds meer mensen niet de middelen hebben om deel te nemen aan het culturele aanbod, koopt Fernand Huts, de steenrijke vriend van De Wever,steeds meer invloed op onze cultuur.

Het anti-woke offensief van De Wever is erop gericht om onderdrukking en het ongelijke kapitalistisch systeem te verdedigen. Het wil elk verzet tegen ongelijkheid ‘verdacht’ maken om het asociaal beleid erdoor te drukken. We moeten ons verzetten tegen de elitaire visie van het asociale stadsbestuur.

Kom naar onze open vergadering en bespreek mee hoe we de aanvallen van het stadsbestuur kunnen beantwoorden met een beweging tegen het cultuurvernietigend besparingsbeleid van N-VA en het stadsbestuur.

Open vergadering van ALS en LSP Antwerpen op donderdag 30 maart. Wees welkom om 19u30 in de Multatuli voor een boeiende avond.

Facebook evenement

Waarom ik lid werd van LSP

De eerste keer dat ik mocht stemmen, in 2009, was dat nog met volle overtuiging op de groene partij. Ik dacht vooral aan het helpen in de strijd om de planeet te redden, iets wat me vandaag nog altijd na aan het hart ligt. Na mijn bescheiden groene studies wou ik even allerlei jobs doen op de arbeidsmarkt. Eén van die jobs, zes jaar later, is mijn huidige job als winkelmedewerker in een supermarkt. Hier ben ik elk jaar dieper in het rode spectrum beland en mijn kiesgedrag loog er niet om. Begin vorig jaar besloot ik om actiever aan politiek te doen. Op 1 mei ben ik in contact gekomen met de vakbond, de rode uiteraard. Kort erna werd ik lid van de vakbond en enkele maanden werd ik vakbondsafgevaardigde, waar ik verdomd trots op ben.

Nu, het gaat erover waarom ik in de Linkse Socialistische Partij zit. Wel ik was op zoek naar de zo puur mogelijke vorm van een partij die gelooft in echte verandering en steeds opnieuw en opnieuw de kant kiest van de werknemers en de bijhorende organisaties. Echte strijd begint bij de mensen die we allemaal kennen, die elke dag met een glimlach en volle goesting hun job uitoefenen. De massa, zeg maar de proletariërs, zullen zich verenigen.

Marius, Gent

Wil je ook lid worden? Contacteer ons!

14-15 april: Socialisme 2023

In de Paasvakantie zijn er de Socialisme-dagen van LSP, Campagne ROSA en ALS. Zet vrijdag 14 en zaterdag 15 april al in je agenda. Er is een goed gevuld programma met tal van discussies, meetings en vormingen. Daarnaast is er ook een uitgebreide boekenstand. De volledige agenda vind je hier.

Wacht niet langer om je in te schrijven!

INKOM. VVK: €15 / €7* ADD:€20/€10* (sociaal tarief voor student, werkzoekend, deeltijdswerkend). BE86 5230 8092 4650 van LSP met als mededeling ‘Socialisme 2023’ SCHRIJF JE IN VIA DEZE LINK

WAAR? Gemeenschapscentrum Pianofabriek, Fortstraat 35, Sint-Gillis

WANNEER? Vrijdag 14 april, deuren open vanaf 13u. Zaterdag 15 april, deuren open vanaf 9u

KINDEROPVANG? Laat bij je inschrijving weten of je hier gebruik van wil maken.

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist