Nieuws van LSP, een partij om de wereld te veranderen

Komende donderdag: betoging tegen extreemrechts in Antwerpen

De campagne loopt op volle toeren en we hopen een groot aantal antifascisten in Antwerpen op straat te brengen komende donderdag. Dan is er een betoging tegen een haatmars van de extreemrechtse NSV, de studentenclub van het Vlaams Belang. Met een sterke betoging tegen extreemrechts in Antwerpen wordt nadruk gelegd op het belang van solidariteit tegenover alles wat ons verdeelt. Extreemrechts scoort in de peilingen en wordt steeds meer genormaliseerd. Dat versterkt de meer gewelddadige elementen, die op 25 april met de NSV op straat zullen komen. Een vreedzame tegenbetoging beperkt de ruimte voor extreemrechts en brengt een alternatief naar voren.

Het organiserend platform kreeg de steun van verschillende organisaties, vooral jongerengroepen waaronder ALS/ROSA, anarchistische groepen, Comac, mensen van de Peperfabriek, de nieuwe Belgische Antifascistische Coördinatie naast queer activisten, syndicalisten en anderen. Op het einde van de betoging, op de Dageraadplaats, zal er gesproken worden door vertegenwoordigers van verschillende organisaties, waaronder ABVV en ACV. De betoging trekt vooral door Borgerhout.

Afspraak komende donderdag om 19u op de Dageraadplaats.

Last call: meigroeten

Vandaag is het de laatste dag voor meigroeten in de papieren versie van onze krant! Dit weekend wordt onze krant immers ingeblikt om gedrukt te worden. Dit betekent echter niet dat het na vandaag niet meer mogelijk is om ons met een meigroet te steunen. We gaan immers door met het ophalen van steunberichten die op 1 mei online gepubliceerd worden op deze site.

Vormingsdag en kwis in Antwerpen

Vormingsdag 11 mei

Helaas is extreemrechts in opmars. Vals belang komt momenteel uit de peilingen als grootste Vlaamse partij. Dit geeft vertrouwen aan groepen als NSV, S&V, KVHV om terug naar buiten te komen. Dit is een gevaar voor iedereen die niet in hun kraam past. Denk aan mensen met recente migratieachtergrond, queer personen, vrouwen etc.. Hiertegen blijven we niet bij de pakken zitten. Het is tijd om te bouwen aan breed antifascistisch verzet. We doen dit onder meer met een anti-NSV betoging op 25 april, maar we willen ook leren over hoe we die strijd kunnen voeren. Daarom deze vormingsdag. We bespreken samen de geschiedenis van antifascistisch verzet in België, staan stil bij het ware gelaat van Vals Belang en gaan in op het belang van antikapitalisme voor antifascisten. Natuurlijk krijgt iedereen de kans om mee te spreken en te discussiëren.

Je bent welkom vanaf 12u30 en we starten om 13u00 met het programma. Het duurt tot 18u30 daarna eten we nog samen een lekkere maaltijd met wie wil. Erna kan je aansluiten bij ons quiz “de slimste kameraad”.

Inschrijven voor de vormingsdag kan via deze link: https://forms.gle/np2ii11NypM67ucU7

Quiz: ‘De Slimste Kameraad’

Ben jij de slimste kameraad van Antwerpen (en daarbuiten)? Kom het bewijzen op de LSP en ROSA Antwerpen quiz!
In een aantal uitdagende rondes testen we jouw algemene kennis. Kom mee quizzen en genieten van een drankje en natuurlijk de solidaire, socialistisch feministische sfeer!

Schrijf jouw team van 4 of 5 personen hier alvast in: https://forms.gle/NUBNyVbZaoZZdFnZ9

  • Wat: een algemene kennis quiz
  • Waar: Langstraat 102, Shelterzaal van wijkcentrum De Shelter
  • Wanneer: Op 11 mei, vanaf 20u00 tot 22u00
  • Deuren: 19u30
  • Kost: 5 euro per teamlid, te storten op BE95 0004 7860 3858
Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist