Nieuws van LSP, een partij om de wereld te veranderen

Meigroeten: steun socialistische media

Eind volgende week maken we de mei-editie van De Linkse Socialist. Deze week halen we nog meigroeten op voor de papieren krant, erna voor deze website. Meigroeten zijn betaalde boodschappen uit de beweging om zo socialistische media te ondersteunen.

Volgende week zaterdag: “de moeder aller quizzen” in Gent

We nodigen je op 20 april graag uit voor de negende editie van onze quiz! Alle opbrengsten gaan naar de campagnes van ROSA, ALS en LSP. Schrijf je in via liesjeu@hotmail.com. Je inschrijving is definitief na storting van je deelnamegeld op BE70 0688 9377 7225.

*** Opening deuren om 19u, eerste vraag stipt om 19u30 ***
*** 20€ per ploeg VVK ***
*** maximum 4 personen per ploeg ***

Facebook evenement

Betoging tegen extreemrechts in Antwerpen en nadien vormingsdag

Op 25 april is er een haatmars van NSV, de studenten van het VB, in Antwerpen. De laatste NSV-betoging dateert ondertussen van 2019 en het leek alsof die traditie dood en begraven was. Nu er toch een NSV-betoging is, wordt de tegenbetoging des te belangrijker. Extreemrechts mobiliseert tot in Nederland en langs Franstalige kant. De dynamiek voor de tegenbetoging zit echter goed met een platform dat gesteund wordt door verschillende organisaties en individuen uit Antwerpen en van daarbuiten. De campagne naar een sterke betoging tegen extreemrechts is gestart met affiches en pamfletten. Wil je deze helpen verspreiden in Antwerpen? Contacteer ons!

Twee weken na de anti-NSV betoging organiseert LSP samen met ALS/ROSA een vormingsdag over de strijd tegen extreemrechts. Die vormingsdag wordt gevolgd door een quiz onder de naam ‘De slimste kameraad’. Het wordt een algemene kennisquiz die openstaat voor iedereen.

Vormingsdag 11 mei

Helaas is extreemrechts in opmars. Vals belang komt momenteel uit de peilingen als grootste Vlaamse partij. Dit geeft vertrouwen aan groepen als NSV, S&V, KVHV om terug naar buiten te komen. Dit is een gevaar voor iedereen die niet in hun kraam past. Denk aan mensen met recente migratieachtergrond, queer personen, vrouwen etc.. Hiertegen blijven we niet bij de pakken zitten. Het is tijd om te bouwen aan breed antifascistisch verzet. We doen dit onder meer met een anti-NSV betoging op 25 april, maar we willen ook leren over hoe we die strijd kunnen voeren. Daarom deze vormingsdag. We bespreken samen de geschiedenis van antifascistisch verzet in België, staan stil bij het ware gelaat van Vals Belang en gaan in op het belang van antikapitalisme voor antifascisten. Natuurlijk krijgt iedereen de kans om mee te spreken en te discussiëren.

Je bent welkom vanaf 12u30 en we starten om 13u00 met het programma. Het duurt tot 18u30 daarna eten we nog samen een lekkere maaltijd met wie wil. Erna kan je aansluiten bij ons quiz “de slimste kameraad”.

Inschrijven voor de vormingsdag kan via deze link: https://forms.gle/np2ii11NypM67ucU7

Quiz: ‘De Slimste Kameraad’

Ben jij de slimste kameraad van Antwerpen (en daarbuiten)? Kom het bewijzen op de LSP en ROSA Antwerpen quiz!
In een aantal uitdagende rondes testen we jouw algemene kennis. Kom mee quizzen en genieten van een drankje en natuurlijk de solidaire, socialistisch feministische sfeer!

Schrijf jouw team van 4 of 5 personen hier alvast in: https://forms.gle/NUBNyVbZaoZZdFnZ9

  • Wat: een algemene kennis quiz
  • Waar: Langstraat 102, Shelterzaal van wijkcentrum De Shelter
  • Wanneer: Op 11 mei, vanaf 20u00 tot 22u00
  • Deuren: 19u30
  • Kost: 5 euro per teamlid, te storten op BE95 0004 7860 3858
Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist