Opnieuw actie aan BRC

Bij BRC (Petroplus) in de Antwerpse haven werd deze morgen opnieuw actie gevoerd. Ook in andere bedrijven van de petroleumsector blijft het gezien het uitblijven van een sector-cao woelig. Maar bij BRC is het patronaat nog een stap verder gegaan met het afdanken van drie werknemers omwille van syndicale acties. Het bedrijf werd deze morgen geblokkeerd.

Vanaf half zes stond er een piket voor de poorten van BRC. Ondanks het feit dat dit de derde mobilisatie op drie weken tijd was, ging het opnieuw om een goed bijgewoond piket. Aanwezig waren verschillende delegees en militanten, zowel uit de sector als uit solidariteit. De directie van BRC werd de toegang tot het bedrijf ontzegd.

De komende weken wordt de productie bij BRC volledig stil gelegd waardoor deze vorm van actie niet meteen zal worden herhaald. Maar wel is het duidelijk dat de strijd voor de heropname van de drie afgedankte werknemers zal voortgaan. Er worden nieuwe stakingsacties gepland om de heropstart van BRC zo lang mogelijk tegen te houden. De strijd voor de heropname van de drie afgedankte werknemers zou daarnaast best onderdeel worden van een nationale vakbondscampagne tegen het afdanken van delegees. Daarnaast gaat ook de strijd voor een degelijke collectieve arbeidsovereenkomst in de sector verder. Wordt vervolgd.

  • Verslag van de actie op 23 juni
  • Verslag van de actie op 30 juni
  • Nationale campagne tegen afdanken van delegees nodig

Foto’s van deze morgen door Jente

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie