Veurne: 1,25 euro voor een vuilniszak is geen afvalbeleid!

In Veurne heeft het CD&V-VLD gemeentebestuur besloten om de prijs van de vuilniszakken te doen stijgen van 75 cent naar 1,25 euro in januari 2005. Dit onder het motto “de vervuiler betaalt”. Bovendien wordt het gewone huisvuil maar tweewekelijks voortaan slechts 1 maal om de 2 weken opgehaald in plaats van wekelijks. M.a.w.: de prijs stijgt met de helft, de dienstverlening halveert!

Uiteraard heeft het gemeentebestuur deze beslissingen genomen om geld in het laatje te krijgen en niet uit milieuoverwegingen. Nu de elektriciteitsmarkt geprivatiseerd is en de gemeenten er niets meer aan verdienen, moeten ze het geld elders halen. Blijkbaar op de kap van de gewone gezinnen.

Huisvuilophaling zou in principe een gratis dienst van de gemeente moeten zijn. Vandaag is het een privébedrijf dat er grof geld aan verdient. Onder het motto “de vervuiler betaalt” moet de Veurnse bevolking dus opdraaien voor de privatiseringen. Daarnaast zullen sommigen waarschijnlijk niet in staat zijn om dat geld op te hoesten. Het is dan ook te verwachten dat het probleem van sluikstorten alleen maar zal toenemen. Op verzet van de SP.a-“oppositie” hoeven we niet te rekenen. Zij vroegen in de gemeenteraad “of die zakken op zijn minst even groot en sterk zullen zijn als de huidige”.

LSP wil echt het verzet organiseren. Daarom roepen we op om ons te helpen. We verspreiden tijdens de maand oktober een petitie, en begin november organiseren we een vergadering waar iedereen kan meediscussiëren over mogelijke oplossingen. Woensdag 3 november om 20.00u organiseren we een meeting rond “Haal ons vuilnis op, niet ons geld!”, in café Central. Kom mee discussiëren en help ons ondertussen in je wijk, fabriek,… onze petitie te verdelen.

Meer info over deze campagne vind je ook op de vernieuwde website van LSP-Veurne: http://veurne.5p.org.uk

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist