Nazi-optreden in Waregem

Affiche van Blood&Honour waarmee het optreden van de nazi-band Absurd wordt aangekondigd.

Komende zaterdag is er een optreden in Waregem dat georganiseerd wordt door de Belgische afdeling van Blood&Honour. Op de affiche wordt de organisatie van Blood&Honour aangegeven door te verwijzen naar de 2e en de 8ste letter van het alfabet: "28 Crew Flanders". De ’28’ staat voor ‘B&H’ ofte ‘Blood & Honour’.

Op het optreden komen er groepen zoals "Absurd" uit Duitsland (what’s in a name…) en Kludde uit Vlaanderen. Ex-bandlid Hendrik Mobus van ‘Absurd’ zat in Duitsland in de gevangenis tussen 1993 en 1998 wegens betrokkenheid bij een moord. Nadien trok hij naar de VS waar hij contacten legde met allerhande nazi’s en waar hij nog steeds zou verblijven.

Dat ‘Absurd’ geen smaak heeft, werd duidelijk toen ze op de originele cover voor hun CD ‘Thuringian Pagan Madness’ de grafsteen afbeelden van de jongen die vermoord was door de bandleden. Mobus is vrij openlijk over zijn opvattingen. Zo verklaarde hij in een interview: "Ik wordt enorm gemotiveerd en ben geïnspireerd door het leven en de dood van Adolf Hitler, die ongetwijfeld opkwam voor de belangen van het Arische ras op een manier waar ik zelfs niet van kan dromen."

Bij optredens van ‘Absurd’ zouden er naar verluidt geregeld rellen zijn en de bandleden laten niet na om geregeld de Hitlergroet te brengen en nazi-slogans te roepen. Met titels als "Germanien über alles" laten ze ook in hun liedjes geen twijfel bestaan over hun nazistische opvattingen.

Een andere groep die zaterdag komt optreden in Waregem is ‘Totenburg’, een groep die zichzelf omschrijft als "Thuringian Aryan Black Metal" ("Arische Black Metal"). De Belgische groep die optreedt is ‘Kludde’, een groep die beweert niet politiek-gebonden te zijn, maar optreden voor Blood&Honour doorkruist natuurlijk wel de poging om "a-politiek" over te komen…

Wij protesteren tegen het feit dat zaal ‘The Steeple’ in Waregem een bijeenkomst van Blood&Honour met een gekende nazi-band als ‘Absurd’ zomaar toelaat. Als je hen ook wil laten weten wat je ervan denkt, kun je een mailtje sturen naar thesteeple@yahoo.co.uk of bellen: 056/61.13.54

Lees ook:

  • Ons dossier over Blood&Honour
Delen: Printen: