Nieuwe huiszoekingen bij nazi’s van BBET

De neo-nazi’s van BBET (Blood&Honour) werden eerder dit jaar hard aangepakt door het gerecht toen bleek dat ze over illegale wapens beschikten om hun strijd voor de witte (contra-)revolutie te voeren. De blanke strijders belandden in de gevangenis. Vandaag waren er opnieuw huiszoekingen, onder meer bij Joeri V in Dendermonde.

Onderstaande foto komt van Blood&Honour. Je ziet een brave huisvrouw die naar de slager gaat in Dendermonde…

Joeri V is zowat de leider van BBET. Niet de ideoloog (dat is Mark H. uit Wilrijk), maar toch zowat een centrale organisator. Mark H. schreef eerder vanuit de gevangenis een open brief waarin hij stelde dat BBET vervolgd werd omwille van hun afwijkende mening, terwijl het enkel om “een hoop politieke idealisten” ging… Hij werd zelfs opvallend emotioneel: “Als familievader met drie jonge kinderen en een vrouw die thuisblijft, is deze situatie van flagrant onrecht uiteraard schrijnend. (…) Ik zal er naar alle waarschijnlijkheid niet bij zijn als mijn zoon zijn eerste stapjes zet. Nodeloos te zeggen dus dat elke dag in deze vergeetput er één te veel is.”

Begin september werden een aantal aanhangers van BBET opgepakt wegens illegale wapenhandel. Er werd een volledig arsenaal aan wapens gevonden bij verschillende figuren die ook trainingen organiseerden voor gelijkgezinden.

Dat blijkt niet de enige illegale activiteit van de BBET’ers te zijn geweest. Vandaag waren er huiszoekingen in het kader van anabolica-handel en mogelijk zelfs in het kader van een onderzoek naar een gewelddadige homejacking eerder dit jaar in Delft.

Eind mei was er een gewelddadige homejacking in Delft. Mogelijk waren er daar neo-nazi’s bij betrokken. De daders knipten daarbij de pink van een slachtoffer. Was het slachtoffer niet raszuiver genoeg misschien? Het parket stelde dat er vandaag huiszoekingen waren in onder meer Dendermonde, de thuisbasis van Joeri V. Hij zou een derde verdachte zijn voor de homejacking van 29 mei in Delft.

Opvallend detail bij die homejacking was dat de daders een sporttas achterlieten met een kasticket van een beenhouwer uit Dendermonde. Joeri – The Butcher – V. zou verdacht worden van betrokkenheid bij de homejacking…

Verder was er ook onderzoek naar anabolica bij enkele BBET-verdachten. Dat werd wel reeds bevestigd door het parket. Het ziet er dus niet zo goed uit voor de neo-nazi’s van BBET. Terwijl ze de zuiverheid van het eigen ras verkondigen, laten ze zich in met drugshandel en andere criminele feiten? Dat is op zijn zachtst gezegd bijzonder hypocriet!

> Blokbuster-dossier over Blood&Honour

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie