LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten,… Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. Nieuwe leden kunnen uitleggen waarom ze lid geworden zijn (en waarom jij dat ook moet doen).



Nationale staking: alle hens aan dek!

We zijn er klaar voor, vanaf vanavond 22u gaat het land plat in wat de grootste algemene staking uit de Belgische geschiedenis kan worden. Ook LSP plant de grootste interventie op een stakingsdag uit haar geschiedenis. Uiteraard zijn onze middelen bescheiden, maar we zullen toch in tal van steden ploegen op de been hebben om piketten te bezoeken en tientallen syndicalisten zullen mee hun piket organiseren.

We zullen tussenkomen met een pamflet dat eerder al online werd gepubliceerd. We hebben ook een speciale stakingskrant, nu beperkt qua omvang (4 pagina’s) en te koop aangeboden aan 1 euro. In de regio’s waar we nog exemplaren van onze vorige stakingskrant hebben, bieden we beiden samen voor 2 euro aan. Aan de piketten willen we vooral discussiëren over hoe het verder moet na 15 december, de nood aan een offensief programma en de kwestie van politieke vertegenwoordiging van onze beweging.

15decVerslagen, interviews en foto’s zullen we bundelen op onze stakersblog. Bij de vorige actiedagen hoorden we van verschillende lezers dat ze moeite hadden om alles te volgen op socialisme.be en dat teksten zoals die van pamfletten of belangrijke analyses en standpunten soms wat onder de foto’s en interviews ondergesneeuwd raakten. Om dat te vermijden, zullen we dus met een stakersblog werken. Deze vind je op socialisme.be/15december. Leden en sympathisanten die foto’s, verslagen, korte reacties, uitgebreidere standpunten, … hebben mogen dit doorsturen naar redactie@socialisme.be. Vanaf maandagavond (na de piketten…) beginnen we deze te publiceren.

lspnieuws


Regionale stakingsdag

Net als de twee eerste regionale stakingsdagen was ook de derde een uitstekend actiemoment. In Brussel, Vlaams- en Waals-Brabant werd hard gestaakt, zelfs indien sommigen ervoor kozen om pas op 15 december te staken. De laatste actiedag kwam inderdaad snel voor de algemene staking. LSP had vorige maandag heel wat ploegen op de been in verschillende delen van Brabant en Brussel. We verkochten 112 exemplaren van onze krant.


Eindejaarsperiode

LSP zal na 15 december het ritme van het volgende actieplan volgen. Op woensdag 17 december is er een vergadering van ons Uitvoerend Bureau. We zullen nadien met een analyse van de staking komen. In verschillende regio’s hebben we open afdelingsvergaderingen of syndicale cafés om de staking te evalueren en de verdere stappen te bespreken.

Als de regering nu nog doof blijft voor het verzet, komt er ongetwijfeld een verder actieplan in januari. Na een onderbreking in de kerstvakantie, beginnen we in het nieuwe jaar aan de productie van een nieuwe volledige stakingskrant die midden januari zal uitkomen. Op socialisme.be nemen we een korte onderbreking tussen kerst en nieuwjaar, we zullen dan enkele archiefteksten uit de jaren 1970 en 1980 publiceren.

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie