Pakistan: vakbondsleiders Telecomstaking vijf uur opgesloten in gevangenis

De staking in de telecomsector in Pakistan wordt verder gezet. Dit leidt evenwel tot repressie vanwege de autoriteiten. De algemeen secretaris van de Lines Staff Union, Malik Maqbool Hussein, en twee vakbondsactivisten werden door de militaire politie opgepakt en naar verluidt gedurende vijf uur gevangen gehouden. Er wordt opgeroepen tot dringende protestmails.

Deze actie van de autoriteiten komt er na een algemene staking van telecommunicatie-arbeiders tegen de geplande privatisering en voor betere arbeids en loonsvoorwaarden bij Pakistan Telecommunications Ltd (PTCL). De arrestaties maken duidelijk dat het mogelijk is dat het leger en de politie zullen worden ingezet om een brutaal einde te maken aan de staking en een grote groep vakbondsactivisten op te pakken. De vakbondsleiders werden vrijgelaten nadat druk gezet was op de regering en nadat geprotesteerd werd door andere vakbonden.

Bij onderhandelingen tussen het management van PTCL en het actiecomité dat negen vakbonden verenigt, zijn belangrijke toegevingen voorgesteld door het management. Maar die toegevingen gelden enkel indien de vakbondsleiders ondertekenen dat ze geen tegenkantingen hebben tegenover een privatisering. Het management wil dit doen omdat geen enkel bedrijf aandelen van PTCL wil opkopen indien er een stakingsdreiging is. Indien de privatisering bij PTCL wordt tegengehouden, staat het volledige privatiseringsprogramma van de regering (ter waarde van 1,7 miljard dollar) op de helling.

De militaire dictator Musharraf – een bondgenoot van George Bush – wil de levensstandaard van de arbeiders aanpakken en vrijspel geven aan nationale en internationale speculanten die superwinsten willen maken zoals ze dat doen in andere landen van Azië, Afrika of Latijns-Amerika. Het is daarover dat Bush en co het hebben als ze spreken over het internationaal verspreiden van "democratie".

We willen de regering en het management van PTCL zoveel mogelijk protestmails laten krijgen. Stuur e-mails waarin je eist dat er geen verdere repressie plaatsvindt en dat er geen privatisering komt van PTCL.

Stuur protestmails naar:

Junaid Khan, President PTCL, president@ptcl.com.pk

M.Shahzad Sadan, Senior Vice President PTCL, sevphr@ptcl.com.pk

Awais Leghari Minister Telecom and Information Technology, minister@moitt.gov.pk and aleghari@moitt.gov.pk

Stuur een kopie naar: (ook solidariteitsberichten zijn welkom)

cwi@worldsoc.co.uk and

turcpakistan@yahoo.com

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist