Date/Time
Date(s) - 12/01/2020
14:00 - 16:00

Location
ambassade

Categories No Categories


THEIR PROFITS ARE BURNING OUR PLANET!

Australië brandt! 24 mensen zijn gedood en meer dan een half miljard dieren vergingen in de vlammen. In drie maand tijd zijn bijna 6 miljoen hectaren opgebrand. Dat is twee maal de oppervlakte van België en vijf keer meer dan de Amazonebranden in 2019. En het lijkt niet op te houden. De felheid van de branden is het gevolg van een uitzonderlijk droog en warm jaar, gecombineerd met de klimaatopwarming.

De strijd tegen de branden in de landelijke regio’s van Australië wordt in de eerste plaats gevoerd door duizenden vrijwilligers die amper over middelen beschikken. De brandweerdiensten in Queensland en Nieuw-Zuid-Wales kregen te maken met besparingen.

Ondanks de hoogdringendheid van het klimaatprobleem hebben de rechtse Australische regering en de kapitalistische klasse de ontginning van steenkool gestimuleerd. Ze blijven vervuilen terwijl onze planeet nu al in brand staat. Er is geen tijd meer te verliezen. Wat we nodig hebben is een maatschappij die gebaseerd is op de behoeften van de bevolking; dat betekent een gezonde leefomgeving en een beschermd ecosysteem. We moeten af van het kapitalisme, een systeem waar enkel de ultra-rijke en vervuilende kapitalisten baat bij hebben.

➡ Om dat mogelijk te maken kan de klimaatbeweging eisen opnemen die beantwoorden aan de noden van de werkenden en hun gezinnen: degelijk en gratis openbaar vervoer, meer publieke middelen voor wetenschappelijk onderzoek dat gecontroleerd wordt door de gemeenschap en een rationele planning van de economie.

➡ Vanuit België kunnen we solidair zijn met de Australische klimaatbeweging die, met haar massale jongerenstakingen en verschillende vakbondsacties, historisch groot is. Om echte overwinningen te boeken zal er een eengemaakte strijd nodig zijn van jongeren en werkenden.

➡ Een duurzaam antwoord op de klimaatcrisis en haar rampzalige gevolgen zal uiteindelijk enkle maar mogelijk zijn door een breuk met het kapitalisme. De grote bedrijven zullen hun eigen belangen altijd belangrijker vinden dan onze collectieve belangen. Het kapitalisme biedt ons geen toekomst meer. Samen vechten we voor een andere maatschappij!

➡️ System Change, Not Climate Change – Fight for a Socialist Alternative : https://www.facebook.com/systemchangenow/

PROTESTACTIE VOOR DE AUSTRALISCHE AMBASSADE: zondag 12 januari om 14u
Metro Troon, Kunstlaan 56, 1000 Brussel

Aarzel niet om met pancartes, vlaggen en/of slogans te komen. We voorzien een open micro voor iedereen die een bijdrage wil leveren aan de discussie over hoe we de beweging tegen klimaatverandering kunnen verderzetten. Doe mee met deze actie en nodig je omgeving uit om mee te komen.

FB-evenement: https://www.facebook.com/events/2412228005709399/