Nieuws van LSP, een partij om de wereld te veranderen

Festivalseizoen gestart

Afgelopen weekend waren we aanwezig op twee festivals. In Leuven waren er de Wereldfeesten waar Campagne ROSA een stand had. Onze militanten verkochten daarbij 20 exemplaren van De Linkse Socialist en haalden iets meer dan 100 euro strijdfonds op. Op hetzelfde ogenblik was er in Oostende het Rainbow festival, in het kader van de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie, Transfobie en Interseksefobie later deze week. Ook daar hadden we een stand en kregen we super goede reacties in de opbouw naar de Pride is a Protest in Brugge van woensdag en de Belgian Pride die morgen door Brussel trekt.

Rainbow festival in Oostende

Op het Wereldfeest in Leuven

Pride is a Protest

Morgen is het de Belgian Pride. Daarop vormt Campagne ROSA een strijdbaar blok omdat protest meer dan ooit nodig is. We zullen daarnaast stands hebben met ons materiaal: kranten, brochures, badges, affiches … Met een strijdbaar blok willen we meteen ook protesteren tegen de rechtse aanvallen op LGBTQIA+rechten. We pleiten daarnaast voor drastische publieke investeringen in onder meer zorg en onderwijs, zodat deze toegankelijk en divers kunnen zijn.

Woensdag werd de Pride-week alvast gestart met een strijdbare actie in Brugge. We waren niet van plan om dit jaar een Pride is a Protest-actie in Brugge te doen, maar de actualiteit maakte dat de roep om zo’n protest groot werd. Na verschillende provocaties door extreemrechts en rechts was het tijd om op straat te komen.

Volgende afspraken zijn de Gentse Pride is a Protest op 28 juni en de Antwerp Pride op 12 augustus. Tussendoor is er het zomerkamp van ROSA, ALS en LSP waar we uitgebreid aandacht zullen hebben voor campagnes en strijd tegen alles wat ons verdeelt en voor maatschappijverandering.

Voorbereiding van het materiaal voor de Belgian Pride

Op Pride is a Protest in Brugge
Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist