Nieuws van LSP, een partij om de wereld te veranderen

Campagne ROSA in Parijs

Op 19 november kwamen 80.000 betogers in Parijs op straat voor de eis van een publieke investering van 2 miljard euro per jaar voor de strijd tegen seksistisch en seksueel geweld. Campagne ROSA en International Socialist Alternative waren erbij op de betoging van ‘Nous toutes’. Een internationale delegatie met ISA-leden uit Frankrijk, België, Ierland en Engeland nam het voortouw voor een dynamisch socialistisch-feministisch blok op de betoging waaraan tot 200 jongeren deelnamen. Als onderdeel van onze tussenkomst werd een Franse krant geproduceerd met artikels over socialistisch feminisme, Iran, de klimaatcrisis, oorlog in Oekraïne, de stakingsgolf in de raffinaderijen en een voorstelling van ISA. We verkochten 69 exemplaren van deze krant en haalden 170 euro strijdfonds op. Daarnaast gaven 53 mensen hun contactgegevens op om met ons in discussie te gaan.

Hier kan je een pdf van de Franse krant kopen: https://boutique.socialisme.be/produit/periodique-edite-par-alternative-socialiste-internationale-asi-france-1-pdf

Zondag betoging in Brussel tegen geweld op vrouwen

Deze week werd materiaal voorbereid voor de delegatie van Campagne ROSA op de betoging zondag in Brussel. De nationale betoging tegen geweld op vrouwen is een belangrijke afspraak voor al wie opkomt tegen onderdrukking. We willen een groot blok vormen op deze betoging en hebben daarvoor protestborden, spandoeken, kranten, pamfletten … Verschillende afdelingen namen een deel van de voorbereiding op zich. Van het maken van pancartes tot het produceren van badges.

Antifascistische actie aan rectoraat Ugent

Donderdag was er een nieuwe protestactie aan het rectoraat van de UGent. Daarmee werd de annulering van de haatmeeting met Dewinter geëist. Tegelijk wordt er opgebouwd naar de betoging van volgende donderdag. Onze leden en sympathisanten gingen al voor 10 lessen spreken om de actie van 1 december aan te kondigen en houden verschillende campagnes en plakrondes. Op de actie gisteren verkochten ze 7 kranten en een jaarabonnement op De Linkse Socialist. Er werden daarnaast enkele contactgegevens opgehaald.

Syndicaal protest gaat door

Deze week was er onder meer protest van de federale ambtenaren op woensdag, een staking van de cipiers op woensdag en een actie van het personeel van de lokale en regionale besturen op dinsdag. Volgende week is er een spoorstaking op dinsdag en een actie van het middenveld op zondag. Aan acties ontbreekt het niet, het zal erop aankomen het ongenoegen te bundelen in een sterk actieplan. Militanten van LSP proberen waar mogelijk het protest te versterken, als syndicalist maar ook als politiek militant.

Actie federale ambtenaren woensdag
Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist