Solidariteitsbetoging met Iraanse protest

Zaterdag werd in Brussel betoogd uit solidariteit met het Iraanse protest. Het ging om een grote betoging met een paar duizend aanwezigen, een pak meer dan wat de meeste gevestigde media stelden. Onder de aanwezigen vooral mensen met een Iraanse en/of Koerdische achtergrond, maar ook sympathisanten en activisten. Campagne ROSA had een eigen delegatie op het protest.

Het solidariteitsprotest is belangrijk. De beweging in Iran heeft revolutionair potentieel en kan het regime omverwerpen. Daartoe is een verdere uitbreiding ervan essentieel, in het bijzonder onder de werkende klasse. De acties van leerkrachten waren belangrijk en nu voegen ook de olie-arbeiders zich bij het protest. Om de beweging verder te versterken is internationale solidariteit noodzakelijk, ook in de discussies over verdere stappen en inzake programma voor de beweging.

Met onze deelname aan het protest willen we onze revolutionaire socialistische voorstellen verdedigen en in de beweging bediscussiëren. We ontwikkelden een aanzet tot programma dat hier kan gedownload worden.

Fotoreportage door Liesbeth:

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist