Stop wapenleveringen aan Israël! Succesvolle actie van Luiks Palestina-comité

Meer dan zestig mensen trotseerden wind en regen en demonstreerden op zondag 18 februari van 15u tot 17u voor het bedrijf Challenge. De oproep kwam van het Luikse solidariteitscomité met Palestina en eiste een volledige wapenstilstand in Gaza en het einde van de handel in militaire uitrusting van de VS naar Israël via dit Israëlische bedrijf dat gevestigd is op de luchthaven van Luik.

Het was een strijdbare protestactie met een erg divers publiek, waaronder gezinnen met kinderen. Er werden slogans geroepen tegen de massamoorden door het Israëlische leger in Gaza. Verschillende sprekers, waaronder twee vertegenwoordigers van het Luikse solidariteitscomité, de voorzitster van het Palestina-comité uit Verviers en twee activisten uit Antwerpen, gaven informatie over de situatie, beschreven het probleem van de wapentransporten door België en kondigden toekomstige acties aan.

Een bericht van het persagentschap Belga werd breed uitgemeten in de Franstalige pers, waarbij het woord werd gegeven aan LSP-lid Baptiste, tevens woordvoerder van het Luikse collectief: “We klagen de doorvoer van militair materieel en wapens vanuit de VS naar Israël aan.” Het bericht stelde verder: “De betogers vragen de Waalse autoriteiten om de douanegegevens van Challenge Handing openbaar te maken en om een totaal embargo op militair materiaal met bestemming Israël.” Hiernaast eisen de vertegenwoordigers van het Luikse solidariteitscomité met Palestina sancties tegen “bedrijven die profiteren van de voortdurende kolonisatie en slachtpartijen. Ze roepen de arbeiders van Challenge Handing en hun vakbond op om te weigeren militair materiaal te behandelen.”

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist