Home / Partijnieuws / LSP Nieuws / LSP-Nieuws. In en om de partij

LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten, … Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. We willen ook aangeven wat de prioriteiten in de komende dagen en weken zijn.

Meteen acties in nieuwe jaar

Wie dacht dat er na de feestdagen een pauze zou zijn in de strijd, kwam bedrogen uit. Enkele brandend actuele kwesties leiden immers tot protestacties. In de eerste dagen van dit jaar waren er onder meer volgende acties:

  • Op zaterdag 4 januari lag campagne ROSA aan de basis van een actie tegen LGBTQI+-foob geweld in Gent. Enkele honderden mensen verzamelden aan de Kouter voor een emotioneel maar toch strijdbare bijeenkomst. Er werden plannen gemaakt om in Gent eind juni een Pride te organiseren. We haalden tijdens de actie heel wat steun op voor campagne ROSA.
  • Op zondag 5 januari was er in Brussel een actie tegen de dreigende oorlog om Iran. Het initiatief werd vlug genomen, maar toch waren er 150 tot 200 aanwezigen. LSP kwam tussen met een pamflet in het Nederlands en het Frans en met pankartes om ons protest zichtbaar te maken. We verkochten 5 exemplaren van ons maandblad en haalden steun op met badges.
  • De Australische bosbranden zorgden vrijdag voor protest in Australië zelf, maar ook elders. Er werd geprotesteerd tegen de regering die in gebreke bleef om klimaatmaatregelen te nemen en onder meer op de brandweer heeft bespaard. Wij namen deel aan de actie van Exctinction Rebellion vrijdag en namen het initiatief voor een actie aan de Australische ambassade op zondag.

Actief Linkse Scholieren in Gent voerden deze week campagne rond de bosbranden in Australië

Stand van LSP op de actie tegen de oorlog om Iran afgelopen zondag

Betoging sociale zekerheid

Op 28 januari is er een belangrijke betoging in Brussel voor de verdediging van de sociale zekerheid. Die sociale bescherming staat op een kruispunt: na jaren van afbraak, dreigt nu fors het mes gezet te worden met onder meer een drastische daling van de middelen door het aflopen van de evenwichtsdotatie. Er wordt opgeroepen om te betogen: 75 jaar nadat strijd leidde tot de wet die het huidige sociale zekerheidsstelsel op poten zette, is er opnieuw nood aan strijd om verworvenheden te verdedigen en nieuwe sociale bescherming af te dwingen.

LSP roept op om deel te nemen aan deze betoging. We hebben de planning voor onze februarikrant aangepast zodat deze reeds beschikbaar zal zijn op de betoging. Er wordt onder meer een uitgebreid dossier over de sociale zekerheid gepland. Verder komt er uiteraard ook een pamflet en zal er ander materiaal beschikbaar zijn.

Facebook-evenement van het ABVV:
https://www.facebook.com/events/558783548054765/ 

Gent: zevende editie van quiz gepland op zaterdag 29 februari

Graag nodigen we je uit voor de zevende editie van onze quiz! Alle opbrengsten gaan naar de campagnes van ROSA, ALS en LSP – met een speciale aandacht naar onze deelname in de strijd voor een 14€-minimumloon.
We hebben ruimte voor 30 ploegen. Schrijf je in via liesjeu@hotmail.com.

*** zaterdag 29 februari ***
*** Opening deuren om 19u, eerste vraag stipt om 19u30 ***
*** 16€ per ploeg VVK – 20€ aan de kassa ***
*** maximum 4 personen per ploeg ***

Schrijf je nu al in voor ons zomerkamp!

Om de wereld te veranderen, moeten we haar eerst begrijpen. Neem daarom deel aan het jaarlijkse zomerkamp van de Actief Linkse Studenten, de ROSA-campagne en de Linkse Socialistische Partij. We wisselen er politieke discussie en marxistische vorming af met ontspanning en sport om ons voor te bereiden op de acties en campagnes die we zullen lanceren.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Het kamp vindt plaats van woensdagavond 1 juli tot maandagmiddag 6 juli. Iedereen is welkom: scholieren, studenten, werkenden, gepensioneerden, … Het is mogelijk één of enkele dagen te komen – voor werkenden voorzien we een speciaal programma in het weekend – maar uiteraard is iedereen uitgenodigd voor de hele duur van het kamp. Er is mogelijkheid in tent of een van de slaapzalen te overnachten. Tijdens het weekend worden babysit en kinderanimatie voorzien.

Inschrijvingen: via mail of via de link op het FB-event en onze sites. Meld bij inschrijvingen of je speciale voedingswensen hebt (veggie, halal, …) en of er kinderen meekomen. Betaling op rekeningnr BE86 5230 8092 4650 met vermelding “kamp 2020 + naam”. Voorverkoop tot 15 mei.