Home / Partijnieuws / LSP Nieuws / LSP-Nieuws. In en om de partij

LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten, … Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. We willen ook aangeven wat de prioriteiten in de komende dagen en weken zijn.

Website onder vuur

Deze website staat op een gedeelde server met onder meer de website van Blokbuster. Sinds enkele weken is er een gecoördineerde aanval op onze server, gelinkt aan de politieke boodschap van deze website en die van Blokbuster. Het gaat om strafrechtelijk verboden feiten. We zullen klacht indienen, voorlopig tegen onbekenden maar we zullen er alles aan doen om de oorsprong van de aanvallen te ontdekken. Wellicht moeten we daarvoor niet zoeken in de landen waar de IP-adressen vandaan komen vanwaar onze server bestookt wordt (IP-adressen uit zowat de hele wereld), maar bij extreemrechts in ons land. Uiteraard zullen we ook de beveiliging van deze site verder opvoeren. Meer hierover later. Ondertussen is het nog enkele dagen mogelijk dat deze site even uitvalt. Dit is geen resultaat van een gebrek aan professionalisme langs onze kant, maar van een politieke aanval die net een uitdrukking is van het feit dat onze boodschap en onze werking pijn doet aan de overkant. We zien er een compliment in dat nu is aangekomen en vervolgens zal tegengehouden worden.

Doe mee met de Actief Linkse Studenten en Scholieren

In september en oktober begint het academiejaar opnieuw voor scholieren en studenten. We worden gevraagd om te studeren zodat we een betere toekomst hebben. Ondertussen bedreigt klimaatverandering de toekomst van de hele planeet en maken het politieke en economische establishment er een potje van. Het kapitalisme is op weg naar een nieuwe crisis. Zelfs de verdedigers van dit systeem zijn niet optimistisch over de toekomst ervan.

Vorig schooljaar kwamen duizenden jongeren op straat om ernstige klimaatmaatregelen te eisen. Ze betoogden wekenlang voor system change, maar kregen slechts holle beloften waarvan we na de verkiezingen niet veel meer hoorden. Sommige jongeren zullen daar misschien pessimistische conclusies uit trekken. Maar is het naïef te denken dat een paar betogingen volstaan om het establishment tot inkeer te dwingen. Goede argumenten voor radicale verandering zijn er al heel lang. Maar voor het establishment spreekt de winsthonger altijd luider. We moeten ons organiseren om een krachtsverhouding uit te bouwen waarmee we het systeem efficiënt kunnen bestrijden.

De Actief Linkse Studenten en Scholieren willen daaraan bijdragen. We zijn jongeren die opkomen tegen racisme, seksisme, LGBTQI+-fobie en alles wat ons verdeelt, voor system change in de vorm van een socialistische samenleving. We richten ons op de arbeidersbeweging omdat ons belangrijkste wapen tegen de elite ons aantal is en de rol van gewone werkenden in het productieproces. De arbeidersbeweging kan alles plat leggen en het systeem tot stilstand brengen. Jongerenacties kunnen een dynamiek brengen die werkenden inspireert om in actie te gaan.

Vorig schooljaar hebben we aan de klimaatbetogingen deelgenomen. Met campagne ROSA speelden we een actieve rol in het uitbouwen van 8 maart, de internationale vrouwendag, tot een grote actiedag in ons land. Met de campagne Blokbuster organiseerden we protest tegen Schild & Vrienden maar ook tegen het Vlaams Belang na de laatste verkiezingen. We voeren tal van acties en campagnes, maar discussiëren ook en leren bij over hoe het kapitalisme functioneert en over een socialistisch alternatief op dit systeem: een samenleving gericht op de behoeften en noden van iedereen in plaats van op de winsten van een handvol superrijken.

Doe mee met de ALS: sluit je aan! Je kan lid worden voor 5 euro per academiejaar en dan krijg je meteen ook onze actuele krant mee en de volgende twee edities.

128 kranten verkocht op Retrouvailles in Luik

In Luik start het nieuwe werkingsjaar traditioneel met ‘Retrouvailles’ waarop organisaties hun werking aan een breder publiek voorstellen. Campagne ROSA deed dit ook met enkele lokale activiteiten die aangekondigd werden, en met ons maandblad ‘De Linkse Socialist’. Er werden 128 exemplaren van verkocht, naast 9 abonnementen. Een mooie start! De petitie voor een hoger minimumloon van 14 € per uur had heel wat succes: we haalden 300 handtekeningen op.

 

BBQ ‘Grill for 14’ op 14 september in Gent

LSP Oost-en West-Vlaanderen, de Actief Linkse Studenten en de campagne ROSA nodigen je in het begin van het nieuwe werkingsjaar graag uit voor een rode BBQ ten voordele van de campagnes die we gedurende het jaar zullen opzetten.

Vanaf 14u kinderanimatie en eten vanaf 18u. Om 19u sprekers.

  • €10 voor niet-loontrekkenden
  • €15 voor loontrekkenden
  • 5€ voor kinderen (tot 14 j.)

Stort op BE70 0688 9377 7225 van ‘Socialistisch Links’ met vermelding ‘BBQ’. Facebook evenement

Veggie / vegan / Halal / ander diëet? Geen enkel probleem! Vermeld dit bij je inschrijving en wij voorzien een alternatief.

Komen er kindjes mee? graag een seintje

Schrijf je in via dit formulier