Home / Partijnieuws / LSP Nieuws / LSP-Nieuws. In en om de partij

LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten, … Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. We willen ook aangeven wat de prioriteiten in de komende dagen en weken zijn.

Zomerkamp

Volgende week is het zo ver! Ons jaarlijks zomerkamp belooft dit jaar een topeditie te worden met een goed gevuld programma en een mooi aantal ingeschrevenen. Het is een uitstekende gelegenheid om in goed gezelschap een bilan op te maken van het voorbije werkjaar en plannen te maken voor de komende maanden. We gaan naar een periode die door verkiezingen zal gedomineerd worden, dus is het nuttig om onze opstelling te bespreken. Uiteraard is er voldoende tijd voor ontspanning. We tonen de voetbalwedstrijden op groot scherm, maar er zijn ook alternatieven voor wie daar geen interesse in heeft.

Inschrijven doe je best meteen zodat je zeker bent van je plaats. Programma en praktische info

Hier vind je een overzicht van het kleurrijk programma:

15 september in Gent: BBQ “Grill the establishment”

LSP Oost-en West-Vlaanderen, de Actief Linkse Studenten en de campagne ROSA nodigen je in het begin van het nieuwe werkingsjaar graag uit voor een rode BBQ ten voordele van de campagnes die we gedurende het jaar zullen opzetten
Vanaf 14u kinderanimatie en eten vanaf 18u.

  • • €10 voor niet-loontrekkenden
    • €15 voor loontrekkenden
    • €4 voor kinderen (tot 14 j.)

Veggie / vegan / Halal / ander dieet? Geen probleem! Vermeld dit bij je inschrijving en wij voorzien een alternatief.
Komen er kindjes mee? Graag een seintje
Inschrijven kan door een mail te sturen naar lsp.barbecue@gmail.com
Locatie: De Sportschool. Jules De Saint-Genoisstraat 93, 9050 Gent

Met ROSA naar de zomerfestivals

Deze zomer trekt de campagne ROSA naar verschillende festivals. Om te genieten van de muziek, maar ook om onze campagne bekend te maken en er steun voor te zoeken. We willen er mensen ontmoeten die samen met ons in actie willen gaan, onder meer op de internationale vrouwendag (8 maart), maar die ook de discussie willen aangaan over seksisme, van waar dit komt en hoe we ertegen kunnen strijden.

De campagne ROSA zal stickers, badges, t-shirts en ander materiaal verspreiden. Op een aantal festivals hebben we binnen een stand: Dour, Reggae Geel, Dranouter, … Kom onze stand daar zeker bezoeken, steun er onze campagnes, ga in discussie. Of kom ineens mee campagne voeren om mensen aan te spreken en te bouwen aan ons strijdbaar antwoord op seksisme en alles wat ons verdeelt. We willen met deze zomercampagne honderden mensen ontmoeten die bereid zijn om zelf actief mee te werken: comités van ROSA versterken of opzetten, acties mee ondersteunen of zelf organiseren. Een ROSA-comité op je school of campus kan zelf een campagne uitwerken, bijvoorbeeld rond toegang tot anticonceptiemiddelen of voor degelijke lessen seksuele opvoeding. Maar ook werkende vrouwen én mannen kunnen een rol spelen. Zo plannen we een campagne rond eisen voor ‘gemeenten die strijden tegen seksisme’ en een campagne op langere duur rond de toegang tot abortus.

Uiteraard blijven we ook actief opkomen tegen alle andere vormen van verdeeldheid. Antiracisme heeft steeds een grote rol gespeeld in onze werking. Extreemrechts probeert opnieuw de kop op te steken, onder meer met ‘nieuw-rechtse’ groepjes als ‘Schild&Vrienden’. Racisme is echter niet tot extreemrechts beperkt: ook een rechtse populistische partij als N-VA maakt er gebruik van. Onze antiracistische campagne Blokbuster blijft dan ook bijzonder belangrijk. Naast anti-seksisme en antiracisme benadrukken we ook verzet tegen LGBTQI+fobie. Op de Pride in Brussel was er een groeiende openheid voor een politieke benadering. ‘Pride is a protest’, stelden we er. De volgende afspraak is de Antwerp Pride op 11 augustus.

We verbinden de strijd tegen verdeeldheid met die voor een socialistisch alternatief. Ongelijkheid en de bijhorende verdeeldheid zijn immers geen uitwassen van dit systeem, ze zitten ingebakken in het DNA van het kapitalisme. Symptomen pak je best aan door de onderliggende ziekte te bestrijden. ‘Blame the system, not its victims,’ staat op onze zomersticker.

Om deze socialistische benadering te versterken, halen we steun op en bouwen we aan actieve en strijdbare campagnes. LSP voert samen met anderen actie rond verschillende thema’s en bouwt tegelijk aan een partij die ervaringen bijeenbrengt en kadert in de strijd voor maatschappijverandering. Zo’n partij vertrekt van actieve betrokkenheid en staat open voor al wie werk wil maken van dat socialistisch alternatief. Contacteer ons om lid te worden!