LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten, … Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. We willen ook aangeven wat de prioriteiten in de komende dagen en weken zijn.


Kerstvakantie

Tot en met vrijdag zal de publicatie op socialisme.be normaal verlopen. Vanaf zaterdag 24 december tot en met dinsdag 3 januari doen we het wat rustiger aan. In de kerstperiode blikken we nog terug op 2016 en indien de actualiteit het vereist, zullen we uiteraard ook actuele artikels publiceren.

Het nationaal secretariaat functioneert normaal tot en met donderdag 22 december en is terug open op donderdag 5 januari.


Regionale congressen

Afgelopen weekend waren er regionale congressen in Gent, Antwerpen, Brussel en Leuven. Dit weekend is er een regionaal congres in Wallonië. Op de vier congressen van vorig weekend was er een bijzonder enthousiaste sfeer onder de aanwezigen. De mogelijkheden om onze krachten uit te bouwen, worden algemeen erkend door de leden die ook bereid zijn om de daad bij het woord te voegen. Met de financiële oproepen op de verschillende congressen haalden we reeds 9.600 euro op en overtreffen we de nationale doelstelling. Ook kwamen er al heel wat beloften van verhogingen van ledenbijdragen.

Brussel



Kwis: ‘Question Marx’

Gisteren was er in Antwerpen een erg geslaagde kwisavond van LSP. In de zaal van Madam Fortuna in Borgerhout streden 12 ploegen voor de eer en enkele mooie prijzen. De verdiende winnaar was “de ploeg van ’t stad”, volgens een bron ter plaatse een monsterverbond over voetbalvoorkeuren in Antwerpen heen. Spoor 2 nam op toepasselijke wijze de tweede plaats en zorgde met vuurkorven op de binnenkoer voor een typische stakingssfeer – zo hebben we dat in deze decembermaand toch ook nog gehad. Het organiserende team – Andreas, Tine, Mirre, Jonas – liet al weten dat dit slechts de eerste editie van ‘Question Marx’ was.


Tegen eind deze week beschikbaar: nieuw boek over Ierland

Eind deze week zijn er exemplaren van een nieuw boek over de Ierse revolutie beschikbaar via onze webshop en/of secretariaat. “Ireland’s lost revolution: 1916-1923” is een uitgave van de Socialist Party. Het voorwoord is geschreven door parlementslid Ruth Coppinger.

Het boek gaat in om de gebeurtenissen in Ierland tussen 1916 en 1923: de Paasopstand van 1916, de algemene staking van 1918 tegen de dienstplicht, de staking in Belfast in 1919, de onafhankelijkheidsoorlog en de burgeroorlog. Het boek is geschreven vanuit het standpunt van de werkende klasse die een centrale rol in deze historische gebeurtenissen speelde.

Het boek is bij ons verkrijgbaar voor 10 euro + 2 euro verzendingskosten. Reserveer je exemplaar via geert@socialisme.be of stort 12 euro op BE 48 0013 9075 9627 van ‘Socialist Press’ met vermelding “Boek Ierland” en we sturen het meteen na aankomst van het boek op.

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie