CAP voert actie in Schaarbeek

De Brusselse afdeling van CAP voert campagne tegen de voorziene sluiting van het postkantoor op het Gemeenteplein van Schaarbeek. Dat postkantoor zou vervangen worden door een postpunt in een GB in de buurt.

We hebben een informatiecampagne opgestart door een kleine affiche met een pamflet deur-aan-deur te verspreiden in de wijk en ook nog eens op de markt.

De campagne heeft tot resultaat geleid, de klantendienst van De Post werd overspoeld door telefonische oproepen. De campagne zal nu een tweede fase aanvatten: die van de actie. Op 7 juni was er reeds een kleine actie voor het bedreigde postkantoor. Een aantal buurtbewoners kwam ons daarbij ondersteunen.

In de buurt wordt niet begrepen dat De Post een kantoor sluit dat zo centraal gelegen is. Heel wat buurtbewoners beschikken over een postrekening en zien er tegenop om een heel eind te moeten stappen om geld van hun rekening te kunnen halen. De meeste aanwezigen op de actie van 7 juni hebben zich opgegeven om mee te werken aan een lokaal actiecomité.

Sommige buurtbewoners hebben twijfels of het mogelijk zal zijn om het postkantoor open te houden. Maar zelfs indien de kansen op succes misschien beperkt lijken, moeten we toch minstens proberen om het postkantoor open te houden. De beslissing van Carrefour om 16 GB’s te sluiten, geeft ons extra argumenten. Wat zal er gebeuren met de postpunten in de vestigingen van GB die dicht zullen gaan?

Enkel het behoud van een uitgebreid net van postkantoren biedt garanties op een kwaliteitsvolle en toegankelijke dienstverlening voor iedereen.

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie