Meest gelezen op marxisme.be dit jaar

marxismebeIn 2015 haalde onze theoretische en archiefsite marxisme.be het grootste aantal bezoekers ooit. Het tweemaandelijkse online magazine ‘Marxisme Vandaag’ speelt daar een rol in, maar zeker ook de toegankelijke inleidingen tot het marxisme en de nieuwe boeken die marxisme.be uitgaf.

In 2015 gaven we vier boeken uit: ‘De Verraden Revolutie’ van Trotski in een allereerste Nederlandstalige vertaling, ‘Wallersteins methode en het marxisme’ door Peter Van der Biest, ‘Verdedig het stakingsrecht’ door Geert Cool en ‘PVDA en LSP. Verschillen en mogelijke raakvlakken in de opbouw van een politiek alternatief’ door Eric Byl. Voor 2016 staan er reeds enkele nieuwe boeken gepland, waaronder een nieuwe versie van ‘Marxisme in 160 vragen en antwoorden’, de perspectieventekst van het LSP-congres eind 2015 en een boek over de nationale kwestie in België.

Veruit het meest aangeklikte (en hopelijk ook gelezen) artikel op marxisme.be dit jaar was geen nieuw actualiteitsartikel, maar een onderdeel van onze inleiding tot het marxisme. Ook de rest van de top 5 van meest gelezen artikels bestaat uit algemene inleidingen tot het marxisme:

  1. Hoe werkt het kapitalistisch systeem? Inleiding tot de politieke economie
  2. Marxisme en de positie van de vrouw in de samenleving
  3. Een marxistische kijk op de geschiedenis: het historisch materialisme
  4. Marxisme in 160 vragen en antwoorden
  5. Inleiding tot de marxistische filosofie
Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie