Home / Foto's / “Antwerp for Palestine” voert actie tegen onderdrukking Palestijnen

“Antwerp for Palestine” voert actie tegen onderdrukking Palestijnen

kleinNa eerdere acties, met onder meer een betoging in januari, werd op zondag 29 november opnieuw actie gevoerd door ‘Antwerp for Palestine’. De actievoerders wilden hun verzet tegen de onderdrukking van de Palestijnen nogmaals in de verf zetten. Er was veel volk om te luisteren naar toespraken en er werden slogans geroepen.

Verslag en foto’s door Liesbeth

Het publiek was gemengd met militanten van diverse organisaties zoals Hart boven Hard, maar ook jongeren en geïnteresseerden uit de buurt. Ze waren verenigd rond de boodschap van solidariteit met Palestina. De organisatoren stelden dat we ons moeten verenigen los van religie, geslacht, afkomst, … om samen het Israëlische terreurbewind tegen de Palestijnen aan te klagen. De media hebben daar vandaag minder aandacht voor, maar de problemen worden steeds erger. De actievoerders spraken zich uit tegen alle vormen van terrorisme.

We waren met enkele leden van LSP en ALS aanwezig en kregen goede reacties op ons campagnemateriaal. We nodigden de aanwezigen uit op de infonamiddag rond internationale solidariteit van volgende week zondag in Antwerpen.

Wij verzetten ons tegen de onderdrukking van de Palestijnse bevolking. We denken dat er een breuk met het kapitalisme en imperialisme nodig is om een systeem te vestigen dat iedereen een degelijke toekomst kan aanbieden en dat de rechten van alle minderheden of bevolkingsgroepen kan garanderen.

Enkele foto’s van de actie:

Antwerp for Palestine // 29 november 2015 // Foto's: Liesbeth