Vakbondsactie: handen af van onze pensioenen!

Op maandag 15 juni kwamen enkele duizenden vakbondsmilitanten bijeen aan het Zuidstation in Brussel. Daar werd duidelijk bevestigd dat ons pensioenstelsel wel degelijk betaalbaar is en alle werkenden moet toelaten om op een normale leeftijd van een degelijk pensioen te kunnen genieten. De vele berichten over de onbetaalbaarheid van de pensioenen dienen enkel om een aanval op onze sociale verworvenheden door te voeren.

Er waren vakbondsmilitanten van de drie vakbonden, maar er kwamen spijtig genoeg weinig concrete voorstellen van wat er nu verder nog zal gebeuren met de strijd tegen het besparingsbeleid en de regering-Michel. ABVV-voorman Goblet riep wel op om van de geplande betoging op 7 oktober, op het ogenblik dat de rechtse regering exact een jaar in het zadel zit, een grootschalig vertoon van ons ongenoegen te maken. De vakbondsleider stelde dat de betoging even groot moet worden als die van 6 november waarmee het actieplan eind vorig jaar op gang werd getrokken. Hopelijk volgt het mobilisatiemateriaal op tijd zodat we de campagne naar die betoging kunnen opstarten. Een goede informatiecampagne kan het verschil maken.

Waarom niet gaan voor een militantenconcentratie begin september om het mobilisatie- en informatiemateriaal op grote schaal te verspreiden en verder te bouwen op het elan van het eerste actieplan. Een grote nationale betoging zou het begin kunnen vormen van een nieuw actieplan waarmee we de regering van de rijken doen vallen.

Foto’s door Liesbeth:

Foto’s door Nico:

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie