Staking bij Ivago in Gent

[dropcap]I[/dropcap]vago is een intercommunale verantwoordelijk voor de ophaling en verwerking van afval. Er wordt al enkele dagen gestaakt, vandaag is de derde dag. De actie gaat om problemen die al langer aanslepen, er wordt onrespectvol omgegaan met personeel en er zijn problemen met de lonen.

Op 10 maart was er al een spontane betoging rond deze kwesties. Het feit dat er nu een collega op twee jaar van zijn pensioen werd afgedankt en het gebrek aan vooruitgang sinds 10 maart vormden de druppels die de emmer deden overlopen.

Dinsdag ontstond er een spontane actie die overliep in een staking. Er volgde overleg met de raad van bestuur, een raad waar de stad Gent 51% zeggenschap heeft. Maar dat overleg kwam niet verder dan het voorstel om wat te schuiven in het management. Dit gebeurde eerder al en het zorgde er enkel voor dat de problemen zich verplaatsten. Voor de stakende arbeiders was het onvoldoende en dus werden de acties verdergezet.

De vastberadenheid om deze keer niet zonder getekend akkoord te stoppen is groot bij de basis. Zelfs indien de directie de onderhandelingen heeft afgeblazen.

ivago4

ivago3

ivago2

1ivago

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie