Tegen de propaganda van het establishment: steun linkse media

De betoging van 6 november bevestigde nogmaals dat we niet op de gevestigde media moeten rekenen om over onze strijd te berichten. De 150.000 vreedzame betogers, de grootste vakbondsbetoging in 28 jaar, verdronk in berichtgeving over de rellen. De pogingen van de rechtse regering om staken gelijk te stellen met geweld, werden hierdoor versterkt. De media toonden zich als spreekbuizen van de propaganda van het establishment.

Wiens brood men eet, diens woord men spreekt. Dit principe geldt ook voor linkse media zoals deze website en onze krant ‘De Linkse Socialist’. Zoals de gevestigde media optreedt als spreekbuis voor het establishment, bouwen wij aan spreekbuizen voor onze strijd. We doen dat vanuit onze analyses en perspectieven gericht op de versterking van de beweging zodat we tot overwinningen kunnen komen.

Maandblad ‘De Linkse Socialist’ biedt artikels, verslagen en analyses van de strijd van de arbeidersbeweging en de radicaliserende jongeren. Andere media bieden geen stem aan het sociaal verzet, vandaar het belang van onze krant en website. We beperken ons niet tot alternatieve informatie van onderuit. We willen ook de discussie voeren over hoe we het beste een krachtsverhouding kunnen uitbouwen tegen het besparingsbeleid en voor een andere samenleving. We bieden argumenten tegen de dominante neoliberale logica en voor socialistische verandering.

Om dergelijke media te kunnen uitbouwen en versterken, vragen we uw steun en solidariteit. Neem een abonnement om elke maand onze verslagen, antikapitalistische analyses en voorstellen voor de strijd te lezen. Daarmee kan je onze politieke werking versterken.

Een gewoon abonnement kost 20 euro voor 12 nummers, meer mag ook als steunprijs (30, 50, …). Wie onze krant eens wil proberen, kan dit. Voor 5 euro sturen we drie maanden onze krant op, voor 10 euro zes maanden. Of waarom geen doorlopende opdracht van minstens 2 euro per maand. Stort op rekeningnummer BE48.0013.9075.9627 van Socialist Press met mededeling ‘abonnement’. Of gebruik onze webshop.

Onze volgende stakersgazet is volgende maandag beschikbaar aan de piketten van de regionale staking. Een extra bijlage volgt tegen de staking van 15 december en midden januari volgt dan een nieuwe krant. De beste manier om hier niets van te moeten missen, is door nu meteen een abonnement te nemen.

gazet

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie