Strijd bij Delhaize gaat door. Verslag uit Elsene

del_ixelles01Afgelopen zaterdag hielden verschillende winkels van Delhaize hun tweede stakingsdag tegen het sociale bloedbad dat door de directie werd aangekondigd. We trokken in juni al naar de Delhaize in Elsene toen het plan net was aangekondigd. Vandaag hebben de onderhandelingen niets opgeleverd, integendeel. Delhaize wil de brutolonen met 90 euro per maand naar beneden halen. De werknemers op de stakerspost waren vastberaden, ze willen zich niet laten doen en hadden het al over volgende acties.

Verslag door Laure (Brussel)

Er werd natuurlijk uitgekeken naar de voorstellen die de vakbondsleiding zal doen. Het vertrouwen in de vertegenwoordigers is erg groot. Maar dat mag het personeel er niet van weerhouden om zelf ook bijeen te komen, niet alleen per winkel maar ook met personeel van andere winkels om democratisch over concrete acties te discussiëren en over te gaan om de directie onder druk te zetten.

Op de stakerspost was er het besef dat een overwinning niet gemakkelijk zal zijn, maar wel een enorme stap vooruit zou zijn voor alle werkenden die onder druk worden gezet en te maken krijgen met directies die steeds meer winst willen maken op de kap van het (professionele) leven van het personeel.

We zullen het personeel blijven ondersteunen. Komende zaterdag trekken we opnieuw naar de Delhaize in Elsene met steunaffiches en een pamflet dat aan de klanten vraagt om het personeel te ondersteunen.

del_ixelles02

del_ixelles03

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie