LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten,… Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. Nieuwe leden kunnen uitleggen waarom ze lid geworden zijn (en waarom jij dat ook moet doen).


Campagne in Gent

Met een eerste actie in Gent tegen de verhoging van de inschrijvingsgelden willen we met de Actief Linkse Studenten en Scholieren uittesten in welke mate we rond dit thema mee kunnen bouwen aan een sterke beweging. De voorbije week werd vanaf 1 september, de eerste schooldag, begonnen met acties aan de scholen en op plaatsen waar scholieren vaak samenkomen. Op 1 september zelf haalden we al 54 contactadressen op van jongeren die willen meewerken. Aan enkele scholen kregen we uitstekende reacties, op een enkele school (om Sint Bavo niet te noemen) deed de directie lastig. De komende dagen gaan we verder met het verspreiden van pamfletten en het voeren van campagne. Woensdag volgt dan een eerste actie waarmee kan gebouwd worden aan volgende acties.


Geslaagde algemene vergadering in Gent

Woensdagavond hield LSP-Gent een geslaagde algemene ledenvergadering. Er waren een 30-tal aanwezigen om het nieuwe jaar in te zetten. De nadruk lag op de nieuwe situatie met een burgerij die plannen maakt om een harde confrontatie met de werkende bevolking en de jongeren aan te gaan. Dat is op zich geen primeur, het gebeurde eerder al met bijvoorbeeld de rechtse regeringen van midden jaren 1980. Om in deze confrontatie stand te houden, zal het er voor de werkende bevolking op aankomen om georganiseerd te zijn en de strijd met een opbouwend actieplan aan te gaan. Jongerenprotest kan een eerste aanzet daartoe zijn, het kan de toon zetten en een zekere dynamiek en vertrouwen aan de beweging geven. Dat is waarom wij heel wat belang hechten aan het jongerenprotest dat de komende weken gepland is.


18 oktober: antifascistische avond in Antwerpen

Blokbuster ondersteunt het initiatief van Steunpunt Antifascisme om een antifascistische bijeenkomst in Antwerpen te organiseren. Blokbuster zal mobiliseren voor dit evenement en heeft er ook een spreker.

safmoment


Blokbuster Nieuwsbrief

actiedagDeze week verscheen een nieuwe editie van de Blokbuster Nieuwsbrief. De nadruk in deze nieuwsbrief ligt op de actiedag van 9 november, een actiedag op initiatief van de Griekse antifascistische comités die we overnemen met plannen voor een nationale betoging in Brussel. Meer info over deze betoging volgt spoedig.

De afgelopen maanden werd op interventies aan festivals meermaals gebruikt gemaakt van een papieren versie van de Blokbuster Nieuwsbrief. Dat is een eenvoudige manier om steun voor onze werking te vragen.

PDF van de Blokbuster Nieuwsbrief

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie