Antwerpen: Makro te Deurne gaat plat

Ook in Antwerpen lag het zwaartepunt van de acties tegen het Generatiepact bij de distributiesector. In een aantal grootwarenhuizen werd gestaakt, maar ook andere winkels volgden. Zo ging Ikea plat. Elders concentreerden de acties zich rond de banken en verzekeringen (waar er een probleem is bij de CAO-besprekingen) en stond er ook een stakingspiket aan de Antwerpse Zoo. Eén van de grootste piketten was deze aan de Makro in Deurne. Daar lag alles plat.

Rond 6 uur deze ochtend werd van start gegaan met het piket aan de Makro. Er kwamen ook heel wat militanten uit andere bedrijven het piket vervoegen, onder meer van de metaal en de Algemene Centrale. Vanuit Makro-Machelen kwamen een aantal delegees de actie versterken. Ondanks het feit dat het dominante ACV in de Makro niet had opgeroepen om mee te staken, waren er toch enkele ACV’ers aanwezig aan het piket.

Een 50-tal militanten blokkeerde de winkel en de toelevering. Camions die kwamen lossen, moesten terugdraaien of konden het terrein niet meer op. De winkel zelf werd geblokkeerd met winkelkarretjes. De parking was eveneens afgezet met winkelkarretjes. De politie kwam even langs, maar daar bleef het bij. In tegenstelling tot een Carrefour in Brussel, kwam er geen deurwaarder aan te pas. Aan de Decathlon bij de Metropolis kwam er naar verluidt een deurwaarder vaststellingen doen, maar was er geen eenzijdig verzoekschrift met dwangsommen.

Elders in de Antwerpse regio stonden er eveneens piketten aan een aantal grootwarenhuizen en andere winkels (zoals Fnac). Aan de Zoo stonden een 15-tal militanten piket, wat bijzonder zichtbaar was door de nabijheid van het Centraal Station.

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist