LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten,… Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. Nieuwe leden kunnen uitleggen waarom ze lid geworden zijn (en waarom jij dat ook moet doen).


rachid23Europese vakbondsbetoging

Tientallen LSP-militanten namen aan de Europese vakbondsbetoging van 4 april deel. We hadden drie stands en ook tal van verkopers in de betoging zelf naast syndicalisten die met hun delegaties mee opstapten. Er werden 86 exemplaren van ons maandblad verkocht, Benjamin uit Charleroi was topverkoper met 11 kranten. Er werd ook voor ongeveer 40 euro aan boeken verkocht en een goede 100 euro aan steun opgehaald met t-shirts, badges,…


Geslaagde meeting Gauches Communes in Brussel

gauchesCommunesAG01

Op 2 april hield Gauches Communes een meeting om de verkiezingscampagne in Brussel te lanceren. Er waren een 50-tal aanwezigen. Anja Deschoemacker en Gilles Smedts, de lijsttrekkers voor de Kamer en het Brussels parlement, lichtten de grote lijnen van het programma van Gauches Communes toe. Er werd toegelicht wat we verstaan onder een programma van massale publieke investeringen. In de tussenkomsten was er onder meer aandacht voor de kwestie van het voorstel om de schulden niet af te betalen.

Tijdens de bijeenkomst werd ook nadruk gelegd op de noodzaak van een front van verzet tegen het besparingsbeleid. Dat werd ook benadrukt door René, een kandidaat op de lijst PTB-GO in Henegouwen.

De komende weken draait de campagne van Gauches Communes verder op volle toeren. Wie wil meewerken, is uiteraard welkom! Contacteer onze Brusselse werking via bxl@socialisme.be.


Betoging pro-keuze

Op 30 maart verzamelden enkele honderden activisten om te protesteren tegen een anti-abortusactie. Het protest tegen de rechtse reactionaire ging onder de leuze van ‘pro-keuze’ door. LSP nam mee het voortouw om van deze actie een succes te maken. We verkochten op de actie 19 exemplaren van ons maandblad en een jaarabonnement. Met strijdfondsmateriaal als badges, t-shirts,… haalden we 200 euro steun op. Irina (Gent) was goed voor 70 euro strijdfonds. Ze werd gevolgd door Sanja (Antwerpen) met 50 euro.


Geslaagd tegenGAS feest in Gent

Op 2 april was er in Gent een benefietfeestje voor TegenGAS. Extreemrechts kondigde aan dat het zou deelnemen om te protesteren tegen de aanklacht van de Actief Linkse Studenten tegen de hypocrisie van de studentenorganisaties van de gevestigde partijen (zie ons artikel hierover, maar op de avond zelf gaf het verstek. Het was een plezant en strijdbaar feest met een goede aanwezigheid en een mooie opbrengst van enkele honderden euro. De feestvierders gaven goed gas om de strijd tegen GAS te ondersteunen!

gasgent

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie