LSP Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten,… Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. Nieuwe leden kunnen uitleggen waarom ze lid geworden zijn (en waarom jij dat ook moet doen).


Anti-NSV betoging

Volgende donderdag is het zo ver: anti-NSV betoging in Antwerpen. De afgelopen dagen werd druk campagne gevoerd aan de Antwerpse universiteit en aan verschillende scholen. Er zijn duizenden pamfletten verdeeld en honderden affiches. Opvallend is dat de druk van de anti-NSV campagne er mee voor zorgt dat extreemrechts zich bijzonder gedeisd houdt in Antwerpen. We moeten de eerste affiche voor de NSV-betoging nog spotten. De affiches voor de antiracistische betoging blijven goed hangen en de reacties onder jongeren zijn erg positief. Afspraak komende donderdag!

antinsv


Strijdfonds en kiesfonds: stand van zaken

We hebben het strijdfonds van het eerste en het tweede kwartaal van 2014 samengevoegd met de financiële oproep voor kiesfonds voor onze campagne in Brussel en voor onze internationale solidariteit met de verkiezingscampagne van de Workers and Socialist Party (WASP) in Zuid-Afrika. Die laatste heeft deze week haar lijsten kunnen indienen, mee dankzij internationale steun.

Samen willen we in de eerste jaarhelft 33.000 euro ophalen. Momenteel staan we op 10.469,47 euro of 32% van dat bedrag. Daarvan komt 4.802 euro van de financiële oproep en 5.667 euro  van ons strijdfonds. Hieronder de resultaten per district (het percentage van de doelstelling dat al werd behaald):

  1. Henegouwen en Namen: 67%
  2. Brussel en Waals Brabant: 38%
  3. Oost-en West-Vlaanderen: 35%
  4. Vlaams Brabant en Limburg: 29%
  5. Antwerpen: 19%
  6. Luik en Luxemburg: 13%
  7. Nationaal: 17%

TOTAAL: 10.469,47 euro of 32%

stavaza


Acties tegen jacht op werklozen

Maandag waren militanten van LSP op tal van de syndicale acties tegen de jacht op de werklozen en de beperking van de inschakelingsuitkering in de tijd. Onze militanten verkochten 25 exemplaren van ons maandblad op de betoging in Brussel, 16 op die in Charleroi en 12 in Luik. Langs Nederlandstalige kant was het protest wat beperkter en bijgevolg ook het resultaat van onze bladverkoop met 10 in Gent en 2 in Antwerpen. Hieronder de stand van LSP op de betoging in Brussel.


Betoging tegen kernenergie

De opkomst voor de nationale betoging tegen kernenergie was niet zo heel groot. Het ging vooral om georganiseerden. We verkochten 8 exemplaren van ons maandblad, 1 abonnement en haalden 60 euro strijdfonds op. Alex uit Brussel haalde op zijn eentje 34 euro op met de verkoop van badges.


Gent: debat naar aanleiding van Equal Pay Day

Vrijdagavond was er een debat van LSP-Gent naar aanleiding van Equal Pay Day. Er waren een dertigtal aanwezigen. We hopen nog een verslag van het debat te publiceren. Hierbij alvast enkele foto’s (klik op de foto voor een grotere versie).

Debat nav EPD 4Debat nav EPD 0Debat nav EPD 3Debat nav EPD 1Debat nav EPD 5Debat nav EPD 7
Debat nav EPD 2Debat nav EPD 6
Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie