Home / Partijnieuws / LSP Nieuws / LSP-Nieuws. In en om de partij

LSP-Nieuws. In en om de partij

We brengen op socialisme.be een regelmatige rubriek met nieuws vanuit LSP zelf. Deze rubriek moet een plaats bieden aan korte verslagen van acties, campagne-momenten,… Maar even goed voor aankondigingen van bijeenkomsten of oproepen. Nieuwe leden kunnen hier uitleggen waarom ze onze rangen vervoegd hebben.


 

Protest tegen tariefverhogingen bij MIVB

Komende zaterdag wordt in Sint-Gillis in Brussel een actie gehouden tegen de tariefverhogingen bij de openbare vervoersmaatschappij MIVB. De tickets zullen er voortaan 2,1 euro kosten en een tienrittenkaart 14 euro. Het ongenoegen hierover is er groot. Dat blijkt ook uit de vele reacties op de campagne van Gauches Communes voor de actie van zaterdag. Via sociale netwerken maar ook in de gemeente zelf gaat de oproep breed rond.

>> Facebook evenement


Anti-NSV campagne van start

Binnenkort starten we met de campagne voor de anti-NSV betoging van 20 maart in Antwerpen. Deze week werd het ontwerp van platform voor die betoging gepubliceerd, deze week gaat dit naar organisaties met de vraag tot ondertekening.

Daarnaast wordt een eigen affiche en pamflet van ALS en Blokbuster gemaakt waarmee wordt gemobiliseerd onder jongeren en werkenden. Dit materiaal wordt momenteel afgewerkt en is begin februari beschikbaar.

In afwachting daarvan kan je je wel al inschrijven op het Facebook evenement. Contacteer ons als je in Antwerpen mee campagne wil voeren: antwerpen@socialisme.be.

In de aanloop naar de campagne hebben enkele syndicalisten het initiatief genomen om te verzamelen in Aalst. Op 7 februari wordt in het Volkshuis van Aalst een bijeenkomst gehouden over de rol die syndicalisten kunnen spelen in de strijd tegen fascisme.


Focus op Brussel

De komende week brengt socialisme.be een vijfdelige reeks over Brussel. We publiceren de perspectieventekst van het regionale LSP-congres in Brussel. Deze tekst werd voor het congres van eind november opgesteld en brengt een beeld van de problemen in de hoofdstad. Het is een bijzonder nuttige tekst die de zaken grondig uitspit. Om de leesbaarheid te bevorderen, hebben we het opgedeeld in vijf stukken waarvan we er de komende week iedere dag een brengen. De volledige tekst in zijn geheel wordt vrijdag uiteraard ook gepubliceerd.

Leave a Reply