Ook in Berlaar meer antifascisten dan aanhangers Dewinter

ACTIE

Ook in Berlaar meer antifascisten dan aanhangers Dewinter

De afgelopen weken werd het omvolkingscomplot van het Vlaams Belang overschaduwd door de antiwoke waanzin van De Wever. Dit zal de electorale groei van het VB niet stoppen. Het maakt racisme en verdeeldheid net meer aanvaardbaar.

Artikel vanop blokbuster.be

Dewinter zet ondertussen zijn tournee met boekvoorstelling verder. Zaterdag was hij in Berlaar, bij Lier. Dat is tevens de uitvalsbasis van Voorpost-veteraan Luc Vermeulen. Het moest een thuismatch worden voor Dewinter en co, maar dat werd het niet.

De oproep voor een tegenactie circuleerde breed in de gemeente en daarbuiten. Uiteindelijk waren er volgens de media 80 antifascistische betogers en 60 toehoorders voor Dewinter. Dat is opmerkelijk: extreemrechts voert hier al maandenlang campagne tegen een asielcentrum. 

Aanvankelijk kwamen extreemrechtse elementen poolshoogte nemen van de tegenactie, maar ze konden enkel vaststellen dat de antifascisten met meer waren. De tegenactie was een bonte mengeling van bezorgde buurtbewoners en antifascistische activisten, zoals wijzelf. Erg positief was dat alle aanwezigen iets konden zeggen door de megafoon. Zo’n open micro versterkt de actie. Louis van Actief Linkse Studenten gebruikte dit om te pleiten voor een benadering die sociale eisen centraal stelt. 

Artikel in Het Nieuwsblad: https://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230415_96952338

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist