Dublin: opnieuw 6 mensen in de gevangenis

Het conflict rond de dure vuilzakken in Dublin gaat verder. Nadat alle eerder opgesloten activisten werden vrijgelaten uit de gevangenis, daaronder ook parlementslid Joe Higgins en gemeenteraadslid Clare Daly, werden nu opnieuw 6 activisten in de gevangen gezet.

De strijd gaat verder dan enkel het Noorden en Westen van Dublin, er zijn blokkades en acties in heel de stad. Gisteren werden nog eens 6 activisten veroordeeld voor hun rol in een blokkade in Tallaght, in het zuidwesten van de stad. Ze weigerden allen te beloven aan de rechter om niet langer deel te nemen aan de protestacties. Ze werden elk veroordeeld tot 3 weken gevangenisstraf en een boete van 1.500 euro. Maandag moet nog een zevende persoon voor de rechtbank komen.

Bij de zeven zijn er verschillende leden van de Socialist Party. Maandag moet Mick Murphy voor de rechtbank komen, Mick was bij de vorige verkiezingen de kandidaat van de Socialist Party in Dublin South West. Fionn Ryder is een gekende vakbondsmilitant bij de Ierse post en David Murphy een student. De drie leden van de Socialist Party zullen enkele weken in de gevangenis moeten doorbrengen, hiermee zal het totaal aantal gevangen gezette activisten de voorbije maanden op 22 komen.

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist