In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten, … Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. We willen ook aangeven wat de prioriteiten in de komende dagen en weken zijn.


Geslaagde sprekerstour met Amerikaanse socialiste Ginger Jentzen

In Nevada won Bernie Sanders overtuigend de voorverkiezingen. De interesse in socialistische ideeën in de VS is opmerkelijk en heeft wereldwijd gevolgen. Als onderdeel van een internationale organisatie volgen wij de ontwikkelingen in de VS op de voet. Vorige week was er onder meer een sterke tussenkomst van Kshama Sawant van Socialist Alternative op een Bernie-meeting in Tacoma (staat Washington) voor 17.000 aanwezigen. De interesse in de Amerikaanse ontwikkelingen en de campagne van Bernie neemt ook bij ons toe. Dat merkten we op de eerste meetings van de sprekerstour die we organiseren met Ginger Jentzen. Op het ogenblik van schrijven waren de meetings in Gent, Brussel, Brugge, Antwerpen, Rotterdam en Leuven al achter de rug. Hierna volgen nog Luik en Bergen, waarna Ginger ook gaat spreken in Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. Op de meetings was er veel volk: 73 in Gent, 64 in Brussel, 18 in Brugge, 20 in Antwerpen, 22 in Leuven.

Gent

Brussel

Brugge

Antwerpen

Leuven


Campagne ROSA in actie voor 14 euro minimumloon

Zaterdagmiddag voerde een LSP Gent campagneteam actie in de Veldstraat. Geen enkele winkelbediende in de Veldstraat verdient 14 euro/u. Zelfs na 20 jaar anciënniteit komen ze slechts aan 13 euro/u. Dit terwijl de ketens waarvoor ze werken megawinsten boeken. Daarom haalden we handtekeningen op voor de nationale petitie voor een €14u minimumloon. We mobiliseerden ook voor de 4e Mars tegen Seksisme in Gent die dit jaar op zaterdag 14 maart doorgaat. Er wordt verzameld om 15u onder de Gentse stadshal. De reacties waren ondanks het gure weer heel positief.


8 maart: verandering van locatie!

De nationale betoging op internationale vrouwendag mag niet op het Muntplein starten. De politie gaf hiervoor geen toelating omdat er ‘gevreesd’ wordt dat de opkomst te groot zal zijn voor het plein. Er wordt daarom uitgeweken naar het Centraal Station en het plein voor de Albertinabibliotheek. Dat maakt het voor wie niet uit Brussel komt gemakkelijker.