Home / Internationaal / Afrika / Soedan: Mohamed Satti vrijgelaten. Internationale solidariteit levert resultaat op!

Soedan: Mohamed Satti vrijgelaten. Internationale solidariteit levert resultaat op!


Strijd gaat door: voor vrijlating van alle politieke gevangenen!

Donderdagavond werd onze Soedanese kameraad Mohammed Satti (Hamudi) vrijgelaten. Hij werd meer dan twee weken vastgehouden door de overheid na deelname aan een protestactie tegen de regering in de hoofdstad Khartoum. Hamudi werd rond 21u30 lokale tijd door de politie bij hem thuis afgezet.

Ongetwijfeld is de vrijlating van Hamudi het resultaat van de internationale solidariteitscampagne die de druk op de Soedanese autoriteiten hoog hield. Afdelingen van het CWI hielden doorheen de wereld acties en er was een groeiende solidariteit. De groeiende aandacht voor de zaak van Hamudi zorgden ervoor dat het voor de Soedanese regering een risico werd om hem langer vast te houden.

Wij zijn bijzonder blij met deze overwinning op het Soedanese regime. We bedanken al wie voor de vrijlating van Hamudi is opgekomen. Maar er zitten nog steeds enkele tientallen activisten in de gevangenis. De omstandigheden in de gevangenis zijn vreselijk. Ook deze activisten moeten vrijkomen! Afgelopen woensdag waren er opnieuw protestacties tegen de prijsverhogingen. Er waren acties in Khartoum, Wad Medani, Zalingei en andere steden. Daarbij werden opnieuw betogers opgepakt.

Er is duidelijk nood aan een blijvende beweging die niet alleen ingaat tegen de overheidsrepressie in Soedan, maar die ook in staat is om de kapitalistische dictatuur van Omar al-Bashir omver te werpen. Wij komen op voor de vrijlating van alle politieke gevangenen die het Soedanese regime bestrijden en we zullen campagne blijven voeren om de strijd van de Soedanese bevolking voor een vrij, democratisch en socialistisch Soedan te ondersteunen.

Solidariteitsberichten uit de hele wereld:
Campagne de solidarité pour la libération de Mohamed Satti