Betoging tegen de bezetting van Irak

Zaterdag werd in Brussel betoogd tegen de bezetting van Irak. Ondanks het slechte weer waren er enkele duizenden betogers, zo’n 5.000 à 10.000. De organisatoren spraken over 7.000 betogers. Wij vormden met LSP en Internationaal Verzet een luidruchtige delegatie die vooral bestond uit jongeren. De traditionele partijen die op het hoogtepunt van de anti-oorlogsbeweging telkens present waren, gaven nu forfait. Blijkbaar zijn kleinere acties niet zo belangrijk voor hen…

Benjamin Vervondel

20 maart was een internationale actiedag waarbij in meer dan 60 steden wereldwijd werd betoogd tegen de imperialistische troepen in het Midden-Oosten. Ook in de VS werd opnieuw betoogd, zo waren er eerder op de week acties van families van Amerikaanse soldaten aan het Witte Huis, wat propagandistisch niet bepaald interessant is voor president Bush.

De idee dat na de presidentsverkiezingen in de VS er met de eventuele verkiezing van de Democraat Kerry fundamentele verandering zou komen, is een illusie. Kerry staat aan dezelfde kant als Bush, de kant van de elite.

LSP eist de onmiddellijke terugtrekking van de imperialistische troepen uit het Midden-Oosten. Bush destabiliseert niet alleen de Golf-regio met zijn oorlog, maar richt ook in de VS zelf een ravage aan. Na 11 september 2001 loofde hij het werk van de brandweermannen, nu bespaart hij op de brandweer…

De betoging van 20 maart was strijdbaar. Maar het is duidelijk dat betogen alleen niet genoeg is, we moeten bouwen aan een linkse oppositie. LSP wil hieraan meebouwen, sluit bij ons aan.

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist