Gand_03Op de vrijdagmarkt in Gent kwamen meer dan 1000 werknemers van de openbaren diensten uit heel Vlaanderen samen. Ambtenaren uit west-Vlaanderen, Vlaams Brabant en Antwerpen lieten hun woede blijken over de besparingen op onze openbare diensten. Vele werknemers nemen het niet dat hun pensioenen nu zomaar worden verlaagd en dat er ook langer moet gewerkt worden om dat pensioen te verkrijgen. 

Uiteraard waren ook de delegaties van de sectoren in strijd zoals de spoormannen en -vrouwen. LSP riep op voor solidariteit tussen ACOD & CGSP.

Deze stakingsdag was een nieuwe stap in het actieplan dat van start ging op 24 mei. LSP riep op om door te zetten met het actieplan tot de regering valt. Enkel op die manier kunnen we dit besparingsbeleid stoppen en een beweging opbouwen die het besparingsbeleid voorgoed opzij zet. De volgende stap is de nationale staking van 24 juni die dan weer een belangrijke stap zal zijn in de opbouw naar de nationale betoging op 29 september en de algemene staking in gemeenschappelijk vakbondsfront op 7 oktober.

LSP pleit voor een antibesparingsprogramma en investeringen in echte openbare diensten. Zo’n programma kan een alternatief bieden op de besparingspolitiek van de neoliberale partijen.

Geslaagde militantenconcentratie van het ACOD in Gent