LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten,… Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. Nieuwe leden kunnen uitleggen waarom ze lid geworden zijn (en waarom jij dat ook moet doen).


Socialisme 2016

soc2016Gisteren vond in Brussel socialisme 2016 plaats, een dag van discussie en vorming over de opbouw van een socialistisch alternatief in een wereld van ongelijkheid, oorlog en onveiligheid. Een verslag van Socialisme 2016 volgt later op deze site. We waren met ongeveer 180 aanwezigen. Op de boekenstand verkochten we voor ongeveer 600 euro aan materiaal, vooral het nieuwe boek over de nationale kwestie in België en de Franstalige nieuwe uitgave ‘PVDA en LSP’ (eerder in het Nederlands uitgekomen) gingen vlot van de hand.


Tegen haat en terreur: solidariteit

Het antiracistisch protest vorig weekend aan de Beurs werd meteen in de kiem gesmoord. Tientallen mensen werden opgepakt, aan de Beurs wellicht ongeveer een 75-tal. Daaronder ook 11 leden en sympathisanten van LSP.

De boosheid na de aanslagen en het falen van de regering op alle vlakken – zowel inzake veiligheid als op sociaal-economisch vlak – leiden tot protest. Komend weekend is er een belangrijke mobilisatie van Hart boven Hard onder de noemer “Allemaal samen tegen terreur en haat.” Wij roepen op om daar deel aan te nemen. Een week later volgt dan de betoging tegen de gevechtsvliegtuigen en de Belgische deelname aan de oorlog in Syrië. Die betoging is een uitstekende gelegenheid om jongeren naartoe te mobiliseren.

Ook vragen we de afdelingen om naar buiten te gaan met stands rond dit thema. Er is specifiek materiaal: affiches, kranten, badges, …

-> affiche A3 | Affiche A3 (specifiek voor jongeren) | steunkaart A5 formaat



Gentse quiz

We maakten vorige week al kort melding van de Gentse quiz, hieronder een verslagje en foto’s

Op zaterdag 26 maart kwamen 20 ploegen samen om deel te nemen aan de tweede editie van de grote besparingsquiz. Ondanks een minutieuze voorbereiding en ontelbare voorafgaande studie-uren, slaagde geen enkele ploeg erin om Massagesalon chez José van de eerste plaats te verstoten. Met 93,5 punten slaagden ze erin om hun eretitel te verlengen! Proficiat!

Bedankt allemaal voor jullie deelname. Bedankt voor de dozen met kleren voor de vluchtelingen. Bedankt aan alle mensen die achter en voor de schermen hun handen uit de mouwen staken. We hebben nog geen definitief resultaat, maar een ruwe berekening laat ons veronderstellen dat er minstens 600 euro opgehaald werd die LSP en ALS Gent zullen gebruiken in hun strijd tegen haat en terreur, tegen racisme en seksisme, voor een betere wereld.

kwis2

kwis1


Meigroeten 2016 – steun socialistische media!

meigroetenTijdens de spoorstaking begin januari leek er in de gevestigde media een antistakingsopbod bezig te zijn. Bij het afspringen van de onderhandelingen over een nieuw ‘herenakkoord’ over het stakingsrecht werden de patronale inbreuken op de afspraken uit 2002 – onder meer door het gebruik van eenzijdige verzoekschriften en dwangsommen – hoogstens als een fait divers vermeld. Het achteraf foutief gebleken bericht over vluchtelingen die verantwoordelijk waren voor het geweld in Keulen op oudejaarsnacht zorgde slechts voor kleine artikels met correcties op de eerder breed uitgesmeerde, maar dus foutieve, krantenkoppen.

Wie enkel de gevestigde media volgt, wordt dagelijks overstelpt met propaganda van regering en patronaat. Dit leidt tot demoralisatie en fatalisme hetgeen strijd voor een wereld zonder oorlog, uitbuiting, armoede en onveiligheid nog bemoeilijkt. ‘De Linkse Socialist’ en socialisme.be bieden een andere kijk die vertrekt vanuit de arbeidersbeweging en het jongerenverzet tegen racisme, seksisme, vluchtelingenhaat, klimaatverandering of repressie. ‘De Linkse Socialist’ en socialisme.be reiken niet enkel argumenten aan om in te gaan tegen de heersende neoliberale logica, maar ook om de internationale solidariteit van arbeiders en jongeren te organiseren en te versterken, en om strijdsyndicalisme te bevorderen.

Steun de socialistische media!

Om ons maandblad te publiceren en onze website te stofferen, hebben we jou en je solidariteit nodig. We rekenen niet op rijke geldschieters, maar op het enthousiasme van onze lezers en sympathisanten.In de eerste plaats, voor zover dat nog niet het geval is, nodigen we je uit een abonnement te nemen op de Linkse Socialist, zodat je iedere maand je portie antikapitalistische en socialistische analyses kan lezen en tegelijk onze politieke werking ondersteunt.

Naar aanleiding van 1 mei, de internationale dag van de arbeid, vragen we lezers, organisaties, sympathisanten, bevriende handelszaken,… om onze socialistische media te ondersteunen met een meigroet, een strijdbaar bericht of een boodschap aan de lezers van deze krant.

Stuur ons voor 15 april je meigroet door – laat ons weten van welke grootte en met welke boodschap en/of logo – per brief aan LSP, Hoveniersstraat 45, 1080 Molenbeek, – per mail aan redactie@socialisme.be.

TARIEVEN :
-1/128ste bladzijde = 12 euro
-1/64ste bladzijde = 25 euro
-1/32ste bladzijde = 50 euro
-1/16de bladzijde = 100 euro
-1/8ste bladzijde = 200 euro

-> PDF van ons formulier

Storten kan op rekeningnummer BE48 0013 9075 9627 van ‘Socialist Press’, met vermelding “meigroet”

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie