LSP-Nieuws. In en om de partij

In deze rubriek brengen we nieuws vanuit LSP zelf. We willen plaats bieden voor korte verslagen van acties, campagnemomenten,… Er worden aankondigingen gedaan of verslagen gegeven van bijeenkomsten. Nieuwe leden kunnen uitleggen waarom ze lid geworden zijn (en waarom jij dat ook moet doen).


LSP-congres

Het LSP-congres werd bijgewoond door 130 afgevaardigden en bezoekers. Er werden drie nieuwe boeken gelanceerd op het congres. Samen met de uitgebreide stock aan goedkope tweedehandsboeken zorgde dit voor een recordomzet voor onze boekenstand. De financiële oproep door Stéphane Delcros bracht de aanwezigen niet alleen een basiskennis over rugby bij, maar toonde ook het enthousiasme in de opbouw van onze partij. Dat vertaalde zich ook in het resultaat, er kwamen voor maar liefst 14.000 euro aan giften en beloften (ondertussen aangegroeid tot meer dan 15.000 euro). Ook beloofden verschillende leden om hun maandelijkse lidgeld te verhogen. De perspectieventekst die besproken en gestemd werd, wordt nu taalkundig verder afgewerkt en vervolgens online gepubliceerd.

Stemming op het einde van het congres
Stemming op het einde van het congres
Een deel van de boekenstand
Een deel van de boekenstand
Tussendoor wat uitwaaien aan zee...
Tussendoor wat uitwaaien aan zee…

Nog op zoek naar een kerstcadeau? Marxisme.be stelt drie nieuwe boeken voor…

Eind november kwamen drie nieuwe boeken van marxisme.be uit. Het gaat om: “PVDA en LSP. Verschillen en mogelijke raakvlakken in de opbouw van een politiek alternatief” door Eric Byl, “Verdedig het stakingsrecht” door Geert Cool en een Franstalig boek waarin Gustave Dache een getuigenis brengt van zijn strijdbare syndicale ervaring. Deze drie boeken kosten elk 12 euro, verzendingskosten inbegrepen. Op zoek naar een gepast kerstcadeau voor een strijdbare syndicalist of een linkse socialist? Zoek dan niet verder.

Online bestellen kan via onze webshop socialismebe.tictail.com of door over te schrijven op BE 48 0013 9075 9627 van ‘Socialist Press’ met vermelding van het boek dat je wil (bvb ‘stakingsrecht’, ‘boek PVDA en LSP’, ‘Gustave Dache’). Bestelde boeken worden binnen de twee werkdagen opgestuurd.


Spetterend oudejaarsfeest in Brussel

Zoals vorige jaren organiseren de Brusselse en Brabantse afdelingen van LSP op 31 december opnieuw een strijdbaar, gezellig, feestelijk en betaalbaar oudejaarsfeest. De volledige opbrengst zal dienen voor het financieren van de campagnes van onze partij. Inschrijven en betalen kan bij Ammar voor 28 december op 0478/40.16.09 of via mail ammar.berro@hotmail.com. Storten kan op de rekening BE18 0014 9478 6265 met de mededeling “31/12” gevolgd door je naam. Het feest vindt plaats in zaal Randstad, Hovenierstraat 45 1080 Molenbeek.

MENU ter herdenking de strijd van 2015 :

  • Oxi-griekse mezze
  • Tajine van vluchteling lam, rozijnen en amandelen
  • American Sawant Pie
  • Cheeseboard
  • Koffie & Truffels

De prijs bedraagt 25 euro voor loontrekkenden, 17 euro voor niet-loontrekkenden. Aan de deur wordt 5 euro extra betaald. Kinderen jongeren dan 12 jaar betalen 5 euro. Babysit is mogelijk.


Maandblad

Door het LSP-congres van afgelopen weekend is de productie van ons maandblad met een week opgeschoven. Hierdoor komt onze krant op vrijdag 4 december van de drukker. Op maandag 7 december vertrekken de abonnementen op de post.

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie