Protestactie aan SP.a-bijeenkomst in Antwerpen

De SP.a organiseert diverse provinciale bijeenkomsten om haar standpunt over het Generatiepact aan de basis uit te leggen. In Antwerpen werd tegen deze bijeenkomst een protestactie georganiseerd op het initiatief van de ABVV-delegaties bij Degussa, Bayer, BRC, Agfa en Total. De syndicalisten willen daarmee de druk aanhouden tegenover de aanvallen op onder meer de brugpensioenen.

De protestactie was gericht tegen het Generatiepact. Heel wat aanwezige delegees meent dat de aanvallen volledig van tafel moeten en had geen enkele illusie in een ommekeer van de SP.a. Het feit dat de partij voor een provinciale bijeenkomst een zaal met een maximumcapaciteit van zo’n 100 mensen had geboekt, is overigens een uitdrukking van het feit dat er vandaag nog weinig actieve basis in de SP.a overblijft om daar een eventuele oppositie te voeren. Wij steunden dan ook de oproep van de ABVV-delegaties om een protestactie te organiseren aan de SP.a-meeting.

Op de actie waren er ruim 30 aanwezigen, waaronder ook een delegatie van LSP-leden. Wij kwamen actief tussen met onze petitie voor een nieuwe arbeiderspartij. Die werd inmiddels ondertekend door een aantal ABVV-delegees uit de Antwerpse chemie.

Delen: Printen: