Verslag van de staking aan de VUB

Militanten van ACOD-VUB en studenten van de ALS en LSP verzamelden vanaf 7u30 in de resto van de VUB om de algemene staking en de redenen waarom er gestaakt en betoogd wordt zo bekend mogelijk te maken bij het personeel en de studenten van de universiteit.

We zetten een stand op in de resto, hingen spandoeken uit en groepjes militanten gingen langs de verschillende personeelsdiensten om te discussiëren met de werkwilligen over de valse argumenten van de regering i.v.m het brugpensioen en de sociale zekerheid, en om hen alsnog te overhalen het werk neer te leggen en mee te gaan betogen.

Het bleek dat ook onder de werkwilligen er veel steun is voor de acties en ontevredenheid over de aanvallen van de regering maar dat niet iedereen aan de mogelijkheid om de regering terug te dringen gelooft. Met een groep van ongeveer 25 hebben we daarna deelgenomen aan de betoging.

Het was eens te meer duidelijk dat met een actieplan op lange termijn – met als doel het volledig stoppen van de besparingen tot aan de val van de regering en met daarnaast een aantal offensieve eisen – nog veel meer mensen betrokken kunnen worden bij de strijd!

Delen: Printen: