LSP-Nieuws. In en om de partij

We brengen op socialisme.be een regelmatige rubriek met nieuws vanuit LSP zelf. Deze rubriek moet een plaats bieden aan korte verslagen van acties, campagne-momenten,… Maar even goed voor aankondigingen van bijeenkomsten of oproepen. Nieuwe leden kunnen hier uitleggen waarom ze onze rangen vervoegd hebben.


Noteer in je agenda

  • di 18 juni. Brussel. Debat over linkse eenheid. Meer info
  • woe. 19 juni. Antwerpen. Protestactie sociale sector. 15u Groenplaats
  • za. 22 juni. Rood! Feest in Gent
  • za. 22 juni. Brussel. Syndicaal café
  • za. 29 juni. ‘Ongehoorzame manifestatie’ tegen GAS-boetes. 14u Centraal Station, Brussel
  • za. 29 juni. Antwerpen. BBQ. Inschrijven via geert@socialisme.be
  • zo. 30 juni. Opening van ons lokaal in Charleroi met BBQ
  • di. 2 juli. Antwerpen. Algemene ledenvergadering met voorstelling zomercampagnes: tegen de GAS-boetes en tegen fascistisch geweld. 19u30 café Multatuli
  • 4-7 juli. ALS Zomerkamp. Meer info
  • 22-26 juli. CWI Zomerschool
  • 26 juli – 4 augustus. Griekenland. Antifascistisch zomerkamp van YRE (Youth Against Racism) en Antinazi Zone
  • 26 oktober. Nationale betoging tegen GAS-boetes

Verzet tegen besparingsbeleid

Het ontbreken van een degelijk actieplan waarmee het verzet tegen het besparingsbeleid wordt opgevoerd, kan niet verhinderen dat het ongenoegen een uitweg zoekt. Het potentieel voor verzet bleek onder meer in de opeenvolging van acties die vooral langs Franstalige kant en vooral door het ABVV werd opgezet. Er waren wel acties, maar het plan erachter was niet bepaald duidelijk.

Het besparingsbeleid treft echter alle niveaus en richt steeds meer ravage aan. Ook op lokaal niveau worden de maatregelen stilaan concreet. Dit leidde eerder in Sint-Niklaas reeds tot acties. Nu volgt de grootste Vlaamse stad: Antwerpen. Daar komt de sociale sector woensdag op straat om te protesteren tegen het lokale besparingsbeleid van het N-VA-bewind. Dat is een belangrijke actie – zowel omwille van de omvang van de besparingsoperatie als omwille van het politieke belang van het beleid dat door burgemeester De Wever wordt gevoerd.

LSP zal op het protest aanwezig zijn en pleit onder meer voor een uitbreiding en veralgemening van het verzet van alle getroffenen van het lokale besparingsbeleid.


Betoging tegen GAS – zomerkamp

Studenten kijken hoopvol uit naar het einde van de helse examenperiode. Dat komt stilaan dichterbij en dus zijn wij volop aan onze zomercampagne aan het werk.

Een eerste belangrijke afspraak is de betoging tegen de GAS-boetes op 29 juni. Die betoging kwam op Facebook tot stand, op dat sociale netwerk gaven inmiddels zowat 1800 mensen aan te zullen deelnemen. Dat betekent natuurlijk niet dat er noodzakelijkerwijze ook zoveel betogers zullen zijn. Maar het potentieel is er wel. Er is een voorbereidende vergadering geweest om de betoging van 29 juni te plannen en te organiseren. De campagne TegenGAS was daar ook aanwezig. De centrale eisen van de al langer geplande anti-GAS betoging van 26 oktober zullen ook op 29 juni naar voor gebracht worden. De woordvoerders van de campagnes TegenGAS en StopSAC zullen als perswoordvoerders optreden. En op de betoging zal uitdrukkelijk naar 26 oktober worden opgeroepen. Wellicht zal er in de komende dagen ook wat mediabelangstelling hiervoor zijn.

Wij willen tegen 29 juni het eerste materiaal klaar hebben voor de betoging van 26 oktober. In onze zomercampagne zal dat een prominente plaats innemen. We zullen werken met pamfletten en affiches. Daarnaast zullen we proberen om lokale TegenGAS comités op te zetten om de mobilisatie naar 26 oktober te versterken en politiek te organiseren. Er zal onder meer gewerkt worden met een lidkaart van TegenGAS en uiteraard ook met badges.

Na de betoging van 29 juni volgt een week later het zomerkamp van ALS en LSP. De inschrijvingen lopen vlot binnen. Wil jij er ook bij zijn? Laat het dan snel weten!


Bereikbaarheid nationaal secretariaat

Gezien de vakantieregelingen van onze nationale organisatoren is het momenteel niet mogelijk om iedere avond permanentie op het secretariaat te voorzien. We proberen zoveel mogelijk permanenties tot 20u in te vullen, maar je kan best eerst bellen als je na 17u wil langs komen.

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie