LSP-Nieuws. In en om de partij

We brengen op socialisme.be een regelmatige rubriek met nieuws vanuit LSP zelf. Deze rubriek moet een plaats bieden aan korte verslagen van acties, campagne-momenten,… Maar even goed voor aankondigingen van bijeenkomsten of oproepen. Nieuwe leden kunnen hier uitleggen waarom ze onze rangen vervoegd hebben.


Noteer in je agenda

  • wo. 13 maart. Gent. Marxistische discussie van ALS: evaluatie van Arabische Lente. Blandijn om 19u30 lokaal 1.40
  • do. 14 maart. Brussel. Vakbondsbetoging tegen EU-top
  • vr. 15 maart. Brussel. Betoging tegen repressie
  • zo. 17 maart. Luik: betoging tegen gesloten asielcentrum te Vottem
  • woe. 20 maart. Dendermonde. 19u voor stadhuis. Actie: TegenGAS gevolgd door open vergadering
  • do. 21 maart. Elsene. 19u Fernand Cocq plein. Actie tegen besparingsplan van de gemeente
  • zo 24 maart. Brussel. 14u Koningsplein. Pro Choice Actie
  • za 30 maart. Luik. Syndicale betoging tegen besparingsbeleid
  • za en zo 13-14 april. Socialisme 2013
  • zo 21 april. Brussel. 14u Kunstbergplein, aan de kant van het Albertinaplein – vlak bij Centraal Station (Brussel). BETOGING PRO CHOICE
  • do. 25 april. St Gillis. 19u Van Meneemplein. Actie aan gemeenteraad om de verkozenen aan de verkiezingsbeloften te herinneren
  • 4-7 juli. ALS Zomerkamp

Geslaagde anti-NSV betoging

De laatste weken werd in Leuven intensief campagne gevoerd voor de anti-NSV betoging. Hiermee werd onze jongerenwerking in deze stad versterkt. Uiteraard willen we daar de komende weken op verder bouwen. Ook de betoging zelf leverde heel wat steun en interesse op voor onze ideeën. Op de betoging werden 51 exemplaren van ons maandblad en 2 abonnementen verkocht. Daarnaast haalden we met badges en stickers net geen 250 euro steun voor ons strijdfonds op. Jarmo uit Antwerpen was goed voor 6 kranten, Irina uit Gent haalde 55 euro steun op en Jed uit Leuven 35 euro.


Abonnementen ‘De Linkse Socialist’

Deze week is de campagne gestart om 100 extra abonnementen op ons maandblad te maken. Tegen het Socialisme-weekend (13-14 april) willen we dat realiseren. De eerste week van de campagne [die telkens van woensdag tot woensdag loopt] is alvast goed gestart. Zo werden er op het Rood!-congres van 2 maart vijf abonnementen gemaakt. De formule om op acties ook kortlopende abonnementen aan 5 of 10 euro aan te bieden, biedt heel wat mogelijkheden om onze krant breder verspreid te krijgen via abonnementen. Publicatieverantwoordelijken worden gevraagd om wekelijks op woensdag een verslag door te sturen naar de nationale verantwoordelijken.


Pro-keuze campagne

Op Internationale Vrouwendag hebben we de campagne voor de pro-keuze acties gelanceerd. We berichtten eerder over verdeeldheid in het kamp van de conservatieve anti-abortusbetogers. Hierdoor zullen er twee acties zijn: een kleinere ‘mars voor het leven’ op 24 maart en een grotere Europese betoging ‘voor het leven en de familie’ op 21 april. Het ziet er naar uit dat deze laatste optocht het Franse voorbeeld wil volgen en met religieuze steun niet alleen tegen abortus maar ook tegen het homohuwelijk wil uithalen.

Er zullen twee aangepaste tegenacties plaatsvinden op hetzelfde ogenblik. Op 24 maart is er een concentratie aan het Koningsplein in Brussel en op 21 april een betoging die vertrekt aan het Kunstbergplein (kant Albertina). LSP roept op voor beide acties.


Steun ‘De Linkse Socialist’ en socialisme.be met jouw meigroet!

Op 21 februari betoogden tienduizenden werkenden in Brussel tegen het besparingsbeleid. De gevestigde media waren er snel bij om de betoging af te doen als een zinloze optocht van grijzende en onderling verdeelde minderheid. De Morgen had het over een “overbodige manifestatie” en ook de andere kranten hadden meer oog voor de roep naar meer besparingen van onder meer de Nationale Bank en de Europese Commissie.

Terwijl steeds meer werkenden, uitkeringstrekkers en jongeren zich vragen stellen bij het besparingsbeleid, wordt het propaganda- offensief tegen ons verzet opgevoerd. Socialistische media zoals ‘De Linkse Socialist’ en socialisme.be laten een andere klok horen, die van het verzet tegen een systeem waar ongelijkheid en sociale tegenstellingen ingebakken in zitten.

De strijd van de Griekse bevolking tegen het onmenselijke besparingsbeleid of de eerste stappen van een nieuwe opleving van arbeidersstrijd in Zuid-Afrika, het zijn zaken die de gevestigde media liever links laten liggen maar bij ons wel aan bod komen. We doen dit niet alleen om lezers te informeren, maar ook om internationale solidariteit te organiseren en te versterken. Jongeren die opkomen voor werk of protesteren tegen racisme en repressie (denk maar aan de GAS-boetes) vinden in de socialistische media argumenten en analyses waarmee ze hun protest kunnen opvoeren.

Tegenover de concurrentielogica die onze levensstandaard de dieperik instuurt, plaatsen wij de noodzaak van solidariteit in de strijd voor een andere samenleving, een socialistische samenleving. Maandblad ‘De Linkse Socialist’ en de website socialisme. be zijn spreekbuizen voor de strijd en tegelijk worden argumenten en analyses aangeboden om een goede krachtsverhouding op te bouwen om het kapitalistische systeem omver te werpen.

Dat doen we niet op basis van rijke sponsors, maar door de enthousiaste steun van lezers en sympathisanten. Naar aanleiding van 1 mei plaatsen we ‘meigroeten’ in ons maandblad om steun op te halen voor een alternatieve en socialistische media.

Tarieven:

  • 1/128e pagina : 12€
  • 1/64e pagina : 25€
  • 1/32e pagina : 50€
  • 1/16e pagina : 100€
  • 1/8e pagina : 200€

> Formulier in pdf. Stort op BE48 0013 9075 9627 van ‘Socialist Press’ met vermelding "meigroet". Stuur je boodschap naar redactie@socialisme.be

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie