Doe mee met de Actief Linkse Studenten

Het begin van het academiejaar is ook het begin van een nieuw werkjaar voor de Actief Linkse Studenten (ALS). ALS is de studentenorganisatie van de LSP. We zullen werken rond 3 belangrijke peilers: antikapitalisme, antiracisme en antimilitarisme. ALS zal volgend jaar in 5 Belgische studentensteden actief zijn: Brussel, Leuven, Gent, Antwerpen en Luik.

Karel Mortier (Gent)

In Antwerpen is er sinds dit jaar voor het eerst een afdeling opgericht. Ook in het Waalse landsgedeelte, in Luik, is er vanaf dit jaar een EGA-werking (Etudiants de Gauche Actifs, de Franstalige ALS).

De gevolgen van de liberalisering van het hoger onderwijs en de creatie van een Europese onderwijsruimte (lees: vrije markt) worden steeds meer voelbaar in verschillende universiteiten en hogescholen. ALS voert al jaren campagne tegen de vermarkting van het onderwijs, die het onderwijs duurder en minder toegankelijk maakt. Uiteraard zullen we dat dit academiejaar meer dan ooit blijven doen. Onderwijs moet ten dienste staan van de bevolking, niet van de ambities van de Europese multinationals en een aantal academici.

ALS zal ook zijn verantwoordelijkheid blijven nemen in de strijd tegen fascisme, racisme en seksisme. De slogan: “geen fascisten aan onze unief” zullen we ook dit academiejaar proberen waar te maken. We lanceren daarom opnieuw een oproep te om te betogen tegen de jaarlijkse mars van het NSV (Nationalistische Studentenvereniging, de racistische studentenorganisatie van het Vlaams Blok) door een studentenstad. Indien het NSV z’n traditie respecteert is het dit jaar de beurt aan Antwerpen, maar daar twijfelen wij in ieder geval niet aan.

Daarnaast voeren we ook campagne tegen de verdere militarisering. We zullen mee mobiliseren voor “Get in Shape” in Bergen. Dit is een actie tegen de NAVO en de aanwezigheid van kernwapens in ons land.

Studenten alleen zullen de wereld niet veranderen – daarvoor vormen we front met de arbeidersbeweging – maar we zullen in ieder geval ook dit academiejaar op de verschillende universiteiten en hogescholen laten zien dat we er weer staan. Ben je student(e)? Aarzel niet langer en sluit je aan bij de Actief Linkse Studenten om mee te vechten voor beter, goedkoper, toegankelijk en democratisch onderwijs.

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist