Israël: universiteit bindt repressie in na internationaal protest

De afgelopen weken werden onze kameraden aan de universiteit van Jeruzalem geconfronteerd met een scherpe repressie vanwege de autoriteiten aan de universiteit. Hierop kwam er een internationale oproep voor solidariteit. Deze heeft resultaat opgeleverd: de universiteit was gedwongen om de organisatie van een alternatieve linkse kracht toe te laten. Bovendien slaagde het Sociaal Studentenfront (SSF) er bij de studentenverkiezingen in om drie verkozenen te behalen.

Daniel Dukarevich, Maavak Sozialisti, Israël

Leden van Maavak Sozialisti en andere studenten hebben een gezamenlijke verkiezingscampagne gevoerd onder de naam van het Sociaal Studentenfront (SSF). Het was bijzonder moeilijk voor ons om die campagne te organiseren. Van bij het begin werden we geconfronteerd met tegenwerkingen door de autoriteiten van de universiteit omdat wij vragen naar voor brachten over het functioneren van de studentenvakbond. Al onze affiches werden verwijderd en onze bijeenkomsten verboden. We moesten dus niet enkel campagne voeren voor de studentenverkiezingen, maar ook voor ons recht om onze mening naar voor te brengen en ons te kunnen organiseren aan de universiteit. Uiteindelijk slaagden we er in om met het SSF drie verkozenen te behalen in de studentenvakbond.

De leden van Maavak Sozialisti houden eraan om iedereen te bedanken die protestbrieven gestuurd heeft. Er waren solidariteitsberichten uit heel de wereld en dit heeft de druk opgedreven. Hierdoor hebben we toegevingen kunnen afdwingen.

Vanaf nu is het toegelaten om politieke stands op te zetten en zal ruimte gemaakt worden om onze affiches op te hangen. Bijeenkomsten van studnetenorganisaties zullen kunnen plaatsvinden op de campus.

De steun die we kregen, was van enorm belang om het zelfvertrouwen van de studenten te versterken waardoor uiteindelijk belangrijke toegevingen afgedwongen werden.

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie