"Algemene Dienst Inlichting en Veiligheid" zoekt spionnen…

De Algemene Dienst Inlichting en Veiligheid (ADIV) is op zoek naar extra personeel. Het werft 20 mensen aan om zich bezig te houden met "veldwerk" en "analyses". Daarbij wordt niemand gespaard. In België houdt de ADIV de veiligheid van ons allemaal in het oog. Het doet dat onder meer door zich te informeren over pakweg "vredesbewegingen met een geheime agenda."

Troost u: "Ook de antiglobalisten worden trouwens op de voet gevolgd", aldus een woordvoerder van de ADIV. Bij deze en langs deze weg willen we de ADIV alvast veel succes wensen in haar zoektocht naar extra personeel. Moesten jullie dit bericht pas lezen nadat het extra personeel is aangeworven, toch nog een gelukkig nieuwjaar gewenst!

De ADIV staat onder de controle van het leger en werkt los van de Staatsveiligheid. Werken bij de ADIV geeft recht op "gratis woon-werkverkeer via het openbaar vervoer, militaire pendelbussen, gratis hospitalisatieverzekering en een korting voor de gezinsleden, gratis geneeskundige zorgen en specifieke toelagen voor bijzondere prestaties."

Ingrid Baeck, woordvoerder van het minister van Defensie, stelde dat de ADIV zich bezig houdt met zowel de buitenlandse politieke situatie als de Belgische interne situatie. Daartoe is er de divisie "Veiligheidsinlichtingen". Die divisie houdt zich voornamelijk bezig met "contra-intelligence, buitenlandse agenten op ons grondgebied monitoren. Ook extremisten worden in de gaten gehouden. Dat kunnen islamisten zijn, maar net zo goed vredesbewegingen met een geheime agenda. Ook de anti-globalisten worden trouwens op de voet gevolgd."

Ook verklaarde Baeck dat de ADIV zich bezig houdt met het volgen van neo-nazi’s zoals BBET. Die neo-nazi’s worden effectief het best gevolgd vanuit het leger, het ging namelijk grotendeels om militairen die vanuit de kazerne van Leopoldsburg hun activiteiten organiseerden…

Waarom horen we zo weinig over instanties die beweren op te komen voor onze veiligheid? Waarom is er geen democratische controle mogelijk op dergelijke organen? En waar halen hun woordvoerders het om steevast antiglobalisten en anti-oorlogsactivisten op één lijn te plaatsen met neo-nazi’s en islamfundamentalisten? De toekomstige analisten van de ADIV hebben duidelijk nog heel wat werk voor de boeg!

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie