25 oktober: antikapitalistisch milieufestival van Internationaal Verzet in Antwerpen

Op 25 oktober organiseert Internationaal Verzet in Antwerpen een antikapitalistisch milieufestival met workshops, een meeting en optredens. Er wordt in de namiddag gestart met discussies over energie, klimaatverandering, overbevolking en voedselcrisis. De meeting ’s avonds staat in het teken van de Oosterweelverbinding en andere prestigeprojecten. Nadien volgen optredens met onder meer Campina Reggae, Montezuma, Brainded Girlfriend,… Dit alles vindt plaats in jeugdhuis Kavka aan de Oudaan.

Pamflet van Internationaal Verzet Antwerpen

Vandaag zijn de milieuproblematiek en de opwarming van de aarde niet langer omstreden. De enorme impact van de vervuiling valt niet meer te ontkennen: meer milieurampen, meer milieuvluchtelingen (50 miljoen tegen 2010 volgens het ‘rapport-Stern’), de stijging van de zeespiegel,…

Welke antwoorden bieden de traditionele politici aan?

De EU-klimaatcommissie besliste recent dat 20% van de energie in Europa tegen 2020 hernieuwbaar moet zijn en dat de CO2-uitstoot eveneens met 20% moet worden verminderd. Dit is echter te weinig te laat. Ondertussen zullen de grote vervuilers, de multinationals, met rust gelaten worden of zullen ze taksen opgelegd krijgen die ze gewoon in hun prijs aan de consumenten doorrekenen.

Voor een antikapitalistisch milieuprogramma

Internationaal Verzet denkt niet dat de traditionele politici in staat zijn een echte oplossing naar voor te schuiven, aangezien de winst altijd primeert in dit systeem. Om ons echt over de milieuproblematiek te kunnen buigen, zullen we die winsthonger moeten elimineren en op zoek gaan naar een alternatief waarbij mens en milieu centraal staan. Welke concrete ecologische problemen het kapitalisme met zich meebrengt en welk programma Internationaal Verzet als antwoord naar voor brengt, komt aan bod in de workshops.

 • 14-16u:

  > energie

  > klimaatverandering

 • 16u30-18u30:

  > overbevolking

  > voedselcrisis

Oosterweelverbinding: prestige en winst gaan voor op milieu en koopkracht

Om 20u start een meeting over de veelbesproken Oosterweelverbinding, de brug als sluiting van de Antwerpse ring. Onder druk van het bedrijfsleven en de politici, zonder noemenswaardige inspraak van de bevolking, zal er 1 miljard euro belastinggeld nodig zijn om dit nieuwe prestigeproject te realiseren!

De gezondheid van de mensen komt in gevaar door de massa’s fijn stof die de auto’s en vrachtwagens zullen verspreiden. Internationaal Verzet pleit voor meer investeringen in gratis openbaar vervoer en oplossingen zoals een tunnel waardoor het fijn stof afgeleid en gezuiverd kan worden en het lawaai gedempt.

Doe mee

Ben je het beu om bij de pakken te blijven zitten en heb je zin om samen met ons de strijd aan te gaan tegen milieuvervuiling en megawinsten ten koste van ons klimaat? Aarzel dan zeker niet en neem contact met ons op!

Hoe kan je meehelpen?

 • affiches ophangen
 • flyers verdelen
 • milieufestival comité starten op school
 • mee voorbereiden workshops
 • lid worden van Internationaal Verzet
 • iets anders:

Bel ons 0499/19 33 88 of mail milieufestival@gmail.com


> PDF-versie van het pamflet

> PDF-versie van de affiche (tevens voorkant pamflet)

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie