18 april: actiedag tegen TTIP

Op 18 april is er in Brussel een actie- en informatiedag tegen het vrijhandelsakkoord TTIP. Daar wordt al langer tegen geprotesteerd, zelfs indien het zeker langs Nederlandstalige kant in ons land niet zo bekend is. LSP publiceerde eerder een dossier over TTIP. We roepen op om deel te nemen aan 18 april. Hieronder de oproep.


ttipnederlandsDe volkeren en de planeet eerst, niet de winsten !

Internationale oproep voor een actiedag voor het doen mislukken van de vrijhandels-en investeringsverdragen

Wij, sociale bewegingen, ecologisten, vakbonden, boeren, jongeren, vrouwen, bewegingen van inheemse volkeren, militanten uit alle hoeken van de wereld, roepen op voor een internationale actiedag op 18 april 2015. De vrijhandels- en investeringsverdragen moeten mislukken, de macht van de multinationals moet gebroken worden, de economie moet ten dienste staan van de volkeren, met respect voor de planeet.

Het is reeds tientallen jaren dat regeringen en multinationals aandringen op geheime onderhandelingen voor vrijhandel- en investeringsakkoorden die onze rechten ondermijnen en het leefmilieu aantasten.

Het is ook reeds tientallen jaren dat wij strijd voeren voor voedselsoevereiniteit, voor het gemeenschappelijk bezit, voor tewerkstelling, voor onze akkers, voor digitale rechten, en voor de herovering van de democratie. Doorheen deze strijd is onze beweging sterker geworden, we hebben onze stem laten horen, en we hebben overwinningen geboekt.

Samen kunnen we de akkoorden waarover onderhandeld wordt blokkeren, en de nefaste gevolgen van de reeds bestaande elimineren. We kunnen vooruitgang boeken met onze alternatieve voorstellen, die de mensenrechten boven de winsten van de multinationals plaatsen.

Wij roepen organisaties, collectieven en burgers op om zich achter deze mobilisatie te scharen door op de vijf continenten gedecentraliseerde acties te ondernemen, met volle respect voor onze diversiteit. Wij vragen om solidair met elkaar wereldwijd nieuwe initiatieven te nemen, om onze campagne beter kenbaar te maken, om er nog meer mensen in te betrekken over heel de wereld, voor een nieuw model voor handel en economie dat de rechten van de volkeren en het leefmilieu respecteert.

* Deelnemende groepen mogen deze oproep vertalen en aanpassen in functie van hun eigen mobilisatie.
* De keuze van een dag tijdens deze week kan ook aangepast worden aan de lokale noden van de campagne.
In Brussel zijn er op 18 april workshops, een meeting en een BETOGING. Bijeenkomst vanaf 10:00 uur in de Pletinckxstraat 19, 1000 Brussel. Het initiatief gaat uit van verschillende platforms.
www.acteursdestempspresents.be
http://www.d19-20.be/
www.hartbovenhard.be
www.toutautrechose.be

Delen:
Printen:

Steun ons: plaats uw boodschap in onze mei-editie!

Voorpagina van De Linkse Socialist

Uw boodschap in onze mei-editie