Opnieuw bijeenkomst Blood&Honour in Vlaanderen

Komende zaterdag is er opnieuw een optreden dat georganiseerd wordt door de neo-nazi’s van Blood & Honour. De exacte plaats van het gebeuren is nog niet bekend. Wat wel geweten is, is dat er verzameld wordt op zaterdagavond tussen 18u en 19u.

Er zouden verschillende groepen komen optreden: het Noord-franse Panzerjäger, het Britse Whitelaw en de Duitse groepen Nordfront en Kommando Skin.

De Britse groep Whitelaw zou nauw gelinkt zijn aan de Britse neo-fascistische BNP (British Nationalist Party). De jongerenvoorzitter van de BNP, Mark Collett, organiseerde de voorbije jaren verschillende concerten voor Blood & Honour en zou naar verluidt opscheppen met zijn goede banden met de groep Whitelaw. Collett maakte eerder publiekelijk opmerkingen dat het nazisme het beste was wat Duitsland kon overkomen in 1933.

Bij de groep Kommando Skin strekken de luisteraars tijdens optredens geregeld de rechterarm om de Hitlergroet te brengen. Bij een optreden op 25 augustus 2001 in Oberndorf werden tal van concertgangers opgepakt toen er een politiecontrole was. Veel bezoekers bleken geseind te staan als gevaarlijke figuren. Het concert ging door op een terrein van voormalig Republikaner-politicus Karl Höckh.

Alle groepen die optreden hebben een lange traditie van concerten georganiseerd door Blood & Honour. Ze komen allemaal openlijk uit voor hun nazistische sympathieën.

Zal dit concert zomaar kunnen plaatsvinden in België? Waar zal het concert doorgaan? Zullen de rechtse skinheads elkaar verrot slaan als ze merken dat er leden zijn van een concurrerende versie van Blood& Honour?

Wie een antwoord op die vragen wil, kan bellen naar het GSM-nummer vermeld op de affiche van Blood & Honour…


Lees ook:

Plant Blood&Honour aanslagen in België?

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist