Rotterdam: actie tegen kansarmenstop

Op 11 september heeft Offensief Tegen Racisme een folderactie gehouden in Kralingen/Crooswijk In Rotterdam tegen de kansarmenstop. Het volgende pamflet werd daarbij uitgedeeld.

“In sommige wijken van Rotterdam mag je niet meer komen wonen als je weinig geld hebt. Dat wil het gemeentebestuur per 1 oktober invoeren. Er zouden teveel armen in de volkswijken wonen. Dan verhuizen we toch naar een rijke wijk, dachten wij van Offensief Tegen Racisme. Op zaterdag 11 september slaan we ons tentje op in Kralingen. Betaalbare woningen zijn er daar immers niet voor ons!

"In delen van Delfshaven, Charlois en Feijenoord mag je vanaf 1 oktober niet meer komen wonen als je minder dan 120% van het minimumloon verdient. Dat geldt ook voor mensen, die al in Rotterdam wonen. Tenminste, 16 september wordt daarover in de gemeenteraad beslist.

"Deze maatregel was in eerste instantie bedacht om immigranten uit de stad te weren. Na protesten vanuit de bevolking tegen dit racistisch beleid werd vanuit de gemeente al snel geroepen dat het niet om immigranten ging, maar om zogenaamde “kansarmen”. Uiteraard bevinden zich onder de immigrante bevolkingsgroepen de meeste “kansarmen”, dus dit is weer een manier om het racisme van het Rotterdamse gemeentebestuur te camoufleren.

"Steeds wordt als argument gebruikt, dat er in sommige wijken teveel problemen zijn en dat er daarom niet nog meer “kansarmen” bij kunnen. Maar het gemeentebestuur zou de armoede aan moeten pakken, niet de armen! Geef de “kansarmen” een fatsoenlijk inkomen, een baan en goede woningen! Het gemeentebestuur doet echter het tegendeel: overal worden betaalbare huizen afgebroken, er wordt bezuinigd op openbaar vervoer, buurthuizen, melkertbanen……

"Bovendien, waar moeten de “kansarmen” heen? Er worden geen goedkope huizen in de rijke buurten gebouwd! Daarom bouwen we ze zelf maar……"

De reacties waren zeer positief: bijna iedereen vond de kansarmenstop een schandalige zaak, slechts een enkeling was het ermee eens. Duidelijk was, dat er grote woede heerst tegen het gemeentebestuur en de regering Balkenende vanwege de bezuinigingen, de armoede, de algehele afbraak van verworvenheden….. Een aantal mensen gaf aan, actief te willen worden bij Offensief Tegen Racisme. Wil jij ook meevechten tegen de kansarmenstop, bezuinigingen en racisme? Stuur dan een mailtje naar: info@offensief.nl

Delen:
Printen:
Voorpagina van De Linkse Socialist