Nederland: extreem-rechts wil bijeenkomst Offensief verstoren

Michiel Smit, gemeenteraadslid voor het extreem-rechtse Nieuw Rechts, is blijkbaar masochist. Hij wil meediscussiëren over hoe hij zichzelf moet bestrijden… Of waarschijnlijker: hij wil heibel trappen bij een discussiedag tegen racisme, oorlog en kapitalisme die zondag a.s. door Offensief Tegen Racisme in Rotterdam wordt georganiseerd.

Offensief

Michiel Smit (rechts) onder vrienden

Smit heeft zich via internet opgegeven voor de discussiedag, terwijl één van de discussieonderwerpen is: hoe extreem-rechts te bestrijden! Of misschien is Smit geïnteresseerd in een andere discussie: welk alternatief op het kapitalisme, omdat hijzelf geen alternatief heeft?

Het lijkt er meer op dat Smit en consorten erop uit zijn om rotzooi te trappen en te provoceren. Wij zullen dat niet toestaan. De bijeenkomst is voor anti-racisten, racisten komen er niet in!

Wij zijn er niet op uit om te gaan knokken met Nieuw Rechts, maar we zullen hen wel de toegang ontzeggen. En we doen een oproep aan anti-racistische jongeren, om vooral in grote getale te komen zondag, om Smit in zijn hemd te laten staan.

De bijeenkomst is van 12.00 uur tot 17.00 uur, zondag 11 juli, in het gebouw van KSA, Walenburgerweg 55, in Rotterdam, en is vooral bedoeld voor jongeren.

Michiel Smit met Filip Dewinter

Sprekers zijn:

– een vertegenwoordiger van Blokbuster, de Belgische jongerenorganisatie die tegen het Vlaams Blok vecht, over hoe extreem-rechts te bestrijden

– een vertegenwoordiger van Rotterdam tegen de Nieuwe Oorlog over de situatie in Irak

– een vertegenwoordiger van de socialistische organisatie Offensief, over het onderwerp: welk alternatief op het kapitalisme.

– een vertegenwoordiger van Offensief Tegen Racisme over een actieplan tegen racisme.

Delen: Printen: